Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ranska voitti Belgian, varmisti lohkopaikan ja puolivälieräpaikan

Ranska varmisti toisena joukkueena puolivälieräpaikan naisten EM-jalkapallossa. Se voitti torstai-illan myöhäisottelussa D-lohkossa Belgian 2–1.

Ranska siirtyi ottelussa jo 6. minuutilla 1–0-johtoon Kadidiatou Dianin maalilla Rotherhamissa pelatussa ottelussa. Belgian tasoitus syntyi 36. minuutilla. Janice Cayman tyrkkäsi pallon rangaistusalueelta ohi Ranskan maalivahdin Pauline Peyraud-Magninin.

Ranskan 2–1-voittomaalin tuli avauspuoliajan lopulla. Clara Mateo antoi kulmapotkun, mutta Belgia onnistui purkamaan ensimmäisen yrityksen. Paris FC:n pelaaja antoi uuden keskityksen maalille, ja Griedge Mbock Bathy puski pallon Nicky Evrardin vartioimaan maaliin.

Ranskalla oli toisen puoliajan lopulla mahdollisuus 3–1-maalin, kun se sai rangaistuspotkun. Belgian Evrard torjui kuitenkin Ranskan kapteenin Wendy Renardin yrityksen, ja Renardin laukaus paluupallosta meni ohi maalin.

Ranska koki ottelun alussa kovan takaiskun, kun joukkueen hyökkääjä Marie-Antoinette Katoto joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Katoton polvi oli ottelun alkaessa teipattuna, ja hän loukkasi kipeän polvensa.

Ranska voi keskittyä viimeisessä alkulohkon ottelussa Islantia vastaan jo tulevaan puolivälieräotteluun, jossa se todennäköisesti kohtaa Ruotsin tai Hollannin.

Islanti ja Italia tasapeliin

Italia ja Islanti jakoivat pisteet tärkeässä D-lohkon alkuillan ottelussa, mutta lopputulos 1–1 jätti Italian pelaajille karvaamman maun.

Islanti sai Manchesterissa pelattuun otteluun unelma-alun, kun Bayern Müncheniä edustava Karolina Lea Vilhjalmsdottir tuikkasi joukkueensa johtoon jo kolmannella peliminuutilla pitkän rajaheiton jälkeen. Avausottelussaan Ranskalle 1–5 hävinnyt Italia tuli tasoihin 62. minuutilla Valentina Bergamaschin osumalla, mutta Islannin maalivahti Sandra Sigurdardottir pysäytti joukkueen muut yritykset.

Bergamaschin maalin syöttänyt Barbara Bonansea pääsi lähimmäs voittomaalia, mutta Juventuksen hyökkääjän laukaus osui tolppaan. Suomalaiserotuomari Lina Lehtovaara tuomitsi Manchesterissa turnauksen toisen ottelunsa.

Päätöskierroksella Italia ja Belgia kohtaavat keskinäisessä ottelussa.