Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Saksa hoiti Espanjan ja sinetöi Helmarien putoamisen jatkopeleistä

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen pelit EM-lopputurnauksessa päättyvät alkulohkoon. Sinetti tuli, kun Saksa voitti lohkon myöhäispelissä Espanjan 2–0. Suomi hävisi aiemmin tiistaina Tanskalle 0–1, ja myös Espanjalle hävinnyt Suomi päättää osaltaan kisat lauantaina Saksaa vastaan.

Suomen minimaalinen toivo puolivälieriin jatkamisesta eli lohkon kahden parhaan joukkoon pääsemisestä vaati Espanjan voittoa Saksasta (ja tietysti myös selvää voittoa Saksasta lauantaina). Espanja ei ole koskaan voittanut Saksaa, joka kuitenkin joutui otteluun ilman koronan takia sivuun jäänyttä hyökkääjätähti Lea Schülleriä.

Saksa karkasi kuitenkin jo 3. minuutilla Klara Bühlin hyödyntäessä Espanjan maalivahti Sandra Panosin karmean harhasyötön.

Espanjallakin oli paikkansa, mutta kapteeni Alexandra Poppin 37. minuutin 2–0-maalin jälkeen Saksa oli jo tavoittamattomissa. Saksa voittaa lohkon, tasapisteissä olevat Espanja ja Tanska ratkaisevat toisen jatkajan kohtaamisessaan lauantaina. Espanjalle riittää ottelusta tasapeli jatkopaikkaan.