Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Castren virittää poikkeuksellisessa parikilpailussa virettään golfin arvoturnaukseen

Golfin ammattilaispelaaja Matilda Castren palaa noin kolmen viikon tauolta naisten LPGA-kiertueelle. Michiganin osavaltion Midlandissa pelattava poikkeuksellinen parikisa valmistaa Castrenia ensi viikolla Ranskassa pelattavaan kauden neljänteen arvoturnaukseen. Evian-mestaruuskilpailussa on vahva suomalaisosanotto, sillä Castrenin lisäksi mukana ovat Tiia Koivisto ja Sanna Nuutinen.

Keskiviikosta lauantaihin Castren pelaa parikilpailua hyvän ystävänsä, malesialaisen Kelly Tanin parina. Vuosia tuntenut kaksikko viettää paljon aikaa yhdessä myös kilpakenttien ulkopuolella.

– Oli aika luonnollinen valinta, että pelaan Kellyn kanssa, Castren sanoi tiedotteessaan.

Parikilpailussa kenttää ei ole viritetty yhtä vaikeaksi kuin henkilökohtaisissa LPGA-kiertueen kilpailuissa, mutta haasteitakin riittää.

– Kenttä on aika selkeä. Griinit ovat melko pienet, eivätkä väylätkään ole kovin leveät, Castren kuvasi.

Kilpailussa pelataan kaksi kierrosta nelinpeliä ja kaksi kierrosta nelipalloa. Nelinpelissä pari lyö samaa palloa vuorotellen, ja toinen pelaajista aloittaa parittomat väylät, toinen parilliset. Nelipallossa molemmat pelaavat omaa palloaan, ja parempi tulos kultakin väylältä lasketaan joukkueen tulokseksi.

– Pitää vähän suunnitella harjoituskierroksien aikana, onko lempiavauksia tai jotain lyöntejä, jotka eivät istu ollenkaan silmään, Castren arvioi nelinpelin avaamia taktisia mahdollisuuksia.

LPGA-kiertue siirtyy parikilpailun jälkeen muutamaksi viikoksi eurooppalaiskentille. Evian-mestaruuskilpailun lisäksi ohjelmassa on muun muassa Britannian avoin mestaruuskilpailu elokuun alussa. Kauden viimeinen major-kisa pelataan Skotlannin Muirfieldissä.