Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Itävalta avasi voittotilinsä, Pohjois-Irlanti jatkaa pisteittä EM-jalkapallossa

Jalkapallon naisten EM-lopputurnauksessa Itävalta kellisti helposti Pohjois-Irlannin ja otti kisojen avausvoittonsa. Southamptonin St. Maryn stadionilla Itävalta siirtyi johtoon jo ensimmäisen jakson 19. minuutilla, kun Katharina Schiechtl ohjasi pallon Pohjois-Irlannin maalivahdin Jacqueline Burnsin selän taakse.

Illan lopullinen niitti nähtiin ottelun 88. peliminuutilla, kun Itävallan Katharina Naschenweng harhautti vastustajan ja upotti pallon verkkoon.

Kumpikaan joukkue ei valtaisasti loistanut, vaikka itävaltalaiset A-lohkon ottelun voittivat. Molemmilta joukkueilta puuttui yksi avainpelaaja. Itävaltalaisten Arsenal-puolustaja Laura Wienroither oli sivussa koronatartunnan takia, ja Pohjois-Irlannilta puuttui Aston Villassa pelaava hyökkääjä Simone Magill jalkavamman takia. Avausmaalin tehnyt Schiechtl pelasi Pohjois-Irlantia vastaan Wienroitherin roolissa.

Molemmille joukkueille tulee jatkopaikan suhteen kiire, sillä samassa lohkossa pelaavien Norjan ja Englannin taitotaso on paljon korkeampi. Norja ja Englanti kohtaavat maanantaina lohkon myöhäisottelussa Brightonissa.

EM-turnauksessa ensi kertaa pelaava Pohjois-Irlanti on edelleen pisteittä. Lohkon kolmas kierros pelataan perjantaina.