Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hollantilaispelaaja Groenen sai koronatartunnan Ruotsi-ottelun jälkeen – Helmarien joukkueessa positiivinen testitulos yhdellä taustahenkilöllä

Hollannin naisten EM-jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Jackie Groenen on antanut positiivisen koronavirusnäytteen. Groenen pelasi lauantai-iltana täydet 90 minuuttia, kun hallitseva mestari Hollanti avasi kisaurakkansa Sheffieldissä 1–1-tasapelillä Ruotsia vastaan.

– Jackie Groenen on valitettavasti saanut koronatestissä positiivisen tuloksen, ja hän eristäytyy muusta joukkueesta tulevien päivien ajaksi. Hän voi palata oireettomana joukkueeseen, kun hänen testinsä on negatiivinen, Hollannin joukkue kertoi Twitterissä.

Groenen edustaa seuratasolla Manchester Unitedia.

Italian keskikenttäpelaaja Valentina Cernoia on antanut positiivisen koronanäytteen ja on sivussa joukkueensa tämän illan EM-avauksesta Ranskaa vastaan. Cernoia edustaa seuratasolla Juventusta.

Korona iski jo aiemmin Englannin joukkueeseen, kun Arsenalin puolustaja Lotte Wubben-Moyn testitulos oli perjantaina positiivinen. Wubben-Moy oli vaihtopenkillä viime keskiviikkona Englannin avausottelussa Itävaltaa vastaan.

Palloliitto ohjeisti lauantaina median edustajia käyttämään kasvomaskeja Suomen joukkueen mediatilaisuuksissa Englannissa. Helmarien lääkäri Pippa Laukka kertoi, että lauantaina tehdyissä testeissä joukkueen yhden taustahenkilön tulos oli positiivinen.

– Tämän johdosta olemme tiukentaneet suojauskäytäntöjämme eli käytämme maskeja sisätiloissa ja edellytämme sitä myös muilta, Laukka sanoi tiedotteessa.