Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

HIFK:n ja Ilveksen ottelussa toistui tuttu kaava: vierasjoukkue löi ilman päävalmentajaa olleet isännät

Jalkapalloliigan hännänhuippu HIFK ei pystynyt toistamaan kotikentällään taannoista Tampereella tapahtunutta yllätysvoittoa. Ilves karkasi jo 55. sekunnilla Tucon puskulla 1–0-johtoon pitäen kirineet isännät takanaan ja vielä vaille kotivoittoa.

– Erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja kauden ensimmäiseen vierasvoittoon, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio myhäili.

Ilves väläytti kamppailun kärkeen kaikkea muuta kuin hämäläisyyttä. Vieraat vyöryttivät heti pari salamahyökkäystä niin, että Tuure Siiran kaukokeskitys löysi Tucon viimeistelypaikalta. Kamerunilaishyökkääjä puski pallon boksista pilkun kohdalta näppärästi pompulla takakulmaan ohi maalivahti Beton – siitäkin huolimatta, että häntä vartioi kaksi HIFK:n pelaajaa.

HIFK:lta puuttui Suomen cupissa kahdella keltaisella kortilla pelikiellon liigaotteluun hankkinut päävalmentaja Mixu Paatelainen. Häntä sijaistivat Fabio Da Rosa ja Teemu Kankkunen.

Erikoiseksi otteluparin tuoreet kohtaamiset tuloksineen tekee se, että Tampereella juhannuksen edellä Ilves koki 0–1-tappion HIFK:lle ilman vastuuvalmentajaansa Kalliota, joka hänkin oli kesäkuussa sivussa toimitsijakiellon takia.

– Ongelma meillä oli viimeisellä kolmanneksella. Viimeiset syötöt ja ratkaisut odottavat onnistumista, HIFK:n valmentajista Kankkunen kuvasi.

Iloisin asia maanantaina talouskurimuksessa kärvistelevälle helsinkiläisseuralle oli yleisöluku 4 007 katsojaa, mikä tiesi mukavaa lisäystä kassaan.

Synkkyyttä taas tappion lisäksi tuotti se, että lisäminuuteilla maalivahti Beto ajettiin punaisella kortilla ulos, kun hän yritti kiirehtiä sivurajaheittoa ja törmäsi Ilveksen toimihenkilöön.