Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Hulkko taas mestariksi 100 metrin rintauinnissa

Sunnuntain jälkeen heinäkuun lopun lomailuun keskittyvä Ida Hulkko otti lauantaina viidennen peräkkäisen pitkän radan Suomen mestaruutensa 100 metrin rintauinnissa Tampereella.

Jo ennen SM-kisoja Hulkko tiedotti jättävänsä elokuussa pidettävät EM-kilpailut väliin. Hän jätti jo aiemmin väliin flunssan takia kesäkuun MM-kilpailut Budapestissa.

– Tämän viikonlopun aikana on vahvistunut hyvä fiilis siitä päätöksestä. Sunnuntaina on vielä 50 metrin rintauinti ja sekauintiviesti, kaksi kultaa on tavoite, Hulkko tiivisti ajatuksensa.

Hulkko palaa altaaseen elokuun alussa ja tähtää joulukuussa Australian Melbournessa pidettäviin lyhyen radan MM-kilpailuihin.

– En ole koskaan käynyt Australiassa ja on kiva lähteä sinne. Pariisin olympialaiset 2024 eivät vielä ole mielessä, keskityn arvokisa kerrallaan, Hulkko korosti.

Vuosi sitten Tokion olympialaisissa Hulkko ui alkuerissä SE-ajaksi 1.06,19 ja oli seitsemänneksi nopein, mutta välierissä ei kulkenut yhtä hyvin, ja hän oli kokonaisajoissa 12:s. Alkueräaika olisi tuonut finaalipaikan.

– En halua jossitella menneitä enkä pohtia, miksi ajat kävi noin, Hulkko väisti.

Tampereella mestaruuteen riitti aika 1.09,38. Hulkon mukaan hän ei herkistellyt yhtään kilpailuun.

– Uinti sujui vanhoilla pohjilla, mutta täysillä tietenkin uin. Tavoite oli alittaa 1.10, Hulkko sanoi.

Mimosa Jallow otti neljännen henkilökohtaisen ja yhteensä viidennen mestaruutensa, kun 50 metriä selkäuintia kului aikaan 28,26. Hänen nimissään oleva SE-aika 27,42 syntyi vuoden 2018 EM-kisojen alkuerissä, finaalissa aika 27,70 toi EM-pronssin.

– Tavoite täyttyi, vielä on kaksi viestiä. Sunnuntain jälkeen kerron jatkosuunnitelmista, Jallow kierteli.

Myöhemmin lauantaina uidussa 4x100 metrin vapaauintiviestissä Jallowin seura Aalto jäi hopealle. Sunnuntaina on edessä 4x100 metrin sekauintiviesti.

Myös HSS:n Laura Lahtinen otti lauantaina viikonlopun neljännen henkilökohtaisen mestaruutensa. Hänelläkin on yksi viestimestaruus.