Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kimiläisellä loppudraamaa Silverstonessa – kolaroinnista huolimatta kakkoseksi

Emma Kimiläinen ajoi kauden ensimmäisen palkintopallisijansa rata-autoilun naisten W Series -sarjassa, vaikka Silverstonen radalla kisattu kilpailu uhkasikin päättyä suomalaiskuljettajan osalta tylysti. Kimiläinen oli kisan toinen, huolimatta kolaroinnista britti Abbi Pullingin kanssa.

Silverstonen kisan voitti kauden kolmen aiemman koitoksen tapaan britti Jamie Chadwick, joka johti lähdöstä maaliin. Chadwickin voittoputki on jo kuuden kisan mittainen, hän voitti viime kauden kaksi viimeistä kisaa.

Chadwickin takana kakkossijasta taistelleiden Kimiläisen ja Pullingin vääntö huipentui viimeistä edelliselle kierrokselle, kun Pulling osui Kimiläisen auton perään ja kumpikin pyörähti radalla. Matka kuitenkin jatkui kummallakin, ja Kimiläinen hoiti kakkossijan nimiinsä ohittamalla Pullingin.

– Puolustin paikkaani, siinä ei ollut tilaa (Pullingin ohittaa). Hän kuitenkin hyökkäsi ja kontakti tapahtui. Olimme (pyörähdyksen jälkeen) vastakkain toisiamme, ja hän näytti olevansa pahoillaan, Kimiläinen kertasi tiedotteessa.

– Kaikki tapahtui sekunneissa, mutta tilanne tuntui ikuisuudelta. Toivoin säästyneeni vaurioilta, ja pääsin jatkamaan. Hänellä (Pulling) oli joko jotain ongelmia tai sitten hän halusi päästää minut ohi, koska ajatteli tilanteen olleen selvästi hänen vikansa.

Sarjan pistetilanteessa Kimiläinen on neljäntenä, pisteen päässä kolmantena olevasta Hollannin Beitske Visseristä. Chadwick johtaa sarjaa ylivoimaisesti ennen Pullingia.