Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Bottaksella suopea harjoituspäivä Silverstonessa

Formula ykkösten kisaviikonloppu Britanniassa alkoi Valtteri Bottaksella mallikkaasti.

Alfa Romeolla ajava suomalainen voitti perjantaina Silverstonessa ensimmäiset harjoitukset, mutta haastavat olosuhteet latistivat tunnelmaa.

– Ei ollut niin erikoista, koska oli kuitenkin harjoitus ja erikoiset olot. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen kelpo perjantaihin, Bottas kommentoi.

Bottaksen edellisestä harjoitusten ykköspaikasta oli ehtinyt kulua yli vuosi, ja viimeksi osakilpailuvoitto on tullut Turkissa lokakuussa 2021.

Avausharjoituksissa saatiin vain hyvin ohut otanta autojen vauhdeista, sillä sade häiritsi tunnin ajosessiota rajusti: vain puolet autoista oli ajanut aikakierroksen, kun kymmenen minuuttia oli jäljellä.

Kun rata oli tyhjänä, peräti kahdeksan kertaa Silverstonen osakilpailun voittanut Lewis Hamilton pääsi ajamaan yleisön iloksi kunniakierroksia.

Muun muassa MM-sarjaa Red Bullillaan tuntuvasti johtava Hollannin Max Verstappen ei kellottanut kierrosaikaa.

Kuivalla paluu arkeen

Parin tunnin tauon aikana sää muuttui selkeämmäksi, ja toiset harjoitukset päästiin ajamaan pehmeillä renkailla. MM-pistetaulukon kärkikuljettajat palasivatkin jälkimmäisessä sessiossa keulaan Ferrarin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainzin johdolla.

Hänen paras kierroksensa riitti 0,163 sekunnin erolla jälleen toiseksi jääneen Hamiltonin kukistamiseen. Brittiyleisön iloksi kolmanneksi kaasutteli toinen paikallinen suosikki McLarenin Lando Norris.

Bottas hävisi hieman yli sekunnin ja palasi 11 sijallaan kauden tasolleen.

– Toisissa harjoituksissa pääsin ajamaan suunnitellusti ja keskikasti oli todella tiivis. Parin kymmenyksen parannus voi nostaa useita sijoja.

Valtaosa ajoi illalla pehmeillä renkailla, mikä näkyi hurjasti voittoajassa ja eroissa.

Toisissa harjoituksissa kärkikymmenikkö mahtui sekunnin sisään, kun ensimmäisissä eroa Bottaksesta kymmenenteen kertyi yli 16 sekuntia.

Samaa kuvasti Sainzin aika 1.28,942, joka oli lähes 15 sekuntia Bottaksen voittoaikaa ripeämpi.

Kolmannet harjoitukset käydään Silverstonessa lauantaina kello 14 Suomen aikaa, jonka jälkeen aika-ajot alkavat kello 17.