Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tadej Pogacar yrittää jatkaa voittokulkuaan Tourissa

Maantiepyöräilyn suurtapahtuma Ranskan ympäriajo eli Tour alkaa perjantaina Kööpenhaminassa poljettavalla aika-ajolla, mutta aivan kaikki kilpailijat eivät pääse matkaan. Syynä on korona.

Tiistaina tuli tieto, että Quick-Step Alpha Vinyl -tallin Tim Declercq jää Tourista sivuun koronatartunnan takia. Keskiviikkona uutisoitiin, että kilpailu jää väliin myös UAE Emirates -tallin Matteo Trentiniltä. Lisäksi Jumbo-Visman urheilujohtaja Merijn Zeeman tviittasi saaneensa koronan.

Korona on ollut huippupyöräilyssä esillä myös siksi, että lajin kattojärjestö UCI ilmoitti alkuviikosta uusista koronasäännöistään. Säännöistä on otettu pois kohta, jonka mukaan talli voidaan sulkea kilpailusta, jos sen ajajista vähintään kaksi antaa positiivisen koronanäytteen seitsemän päivän sisällä toisistaan.

Talleista myös Bahrain-Victorius on ollut viime päivinä otsikoissa muista syistä kuin se olisi toivonut. Viranomaiset nimittäin tekivät etsintöjä tallin henkilökunnan ja ajajien kodeissa ilmeisesti epäillyn dopingin takia.

Kahden huippunimen taktiikka

Tourin suuriin voittajasuosikkeihin kuuluvat slovenialaiset Tadej Pogacar ja Primoz Roglic sekä tanskalainen Jonas Vingegaard. Pogacar on vienyt kaksi edellistä Tourin kokonaisvoittoa nimiinsä.

Kolmas peräkkäinen ykköstila nostaisi hänet harvinaiseen joukkoon. Edellisestä kolmen peräkkäisen voiton saavutuksesta ei tosin ole kovin pitkä aika, sillä Tourin neljästi nimiinsä vienyt Chris Froome polki ykköseksi 2015–2017.

Jumbo-Visman Roglic ja Vingegaard yrittävät pysäyttää UAE Emiratesin Pogacarin voittokulun. Kahden kokonaiskisan kärkitaisteluun veikatun nimen oleminen samassa tallissa voi olla myös haitta. Usein kokonaiskisan voittaja tulee joukkueesta, jossa on yksi ilmiselvä kapteeni, jonka puolesta apukuskit polkevat.

– Jos teemme töitä yhdessä, uskomme, että voimme voittaa hänet (Pogacarin). Teemme toisistamme vahvempia, Roglic vakuutti uutistoimisto AFP:lle.

Kööpenhaminassa on odotettu pitkään

Tour alkaa Kööpenhaminassa ajettavalla 13,2 kilometrin henkilökohtaisella aika-ajolla. Tanskassa poljetaan myös kaksi seuraavaa ajopäivää, ja sen jälkeen pyöräilykaravaani suuntaa Ranskaan. Kilpailu päättyy 24. heinäkuuta tuttuun tapaan Champs-Elysees'lle Pariisiin.

Kilpailussa on kuusi kovaa vuoristopäivää ja kaksi henkilökohtaista aika-ajoa, joista jälkimmäinen ajetaan Tourin viimeistä edeltävänä päivänä. Tourille tulee yhteismittaa noin 3 350 kilometriä.

Kööpenhaminassa odotus maailman suurimman pyöräilykilpailun vierailusta on kestänyt pitkään.

Tourin oli määrä alkaa Tanskasta jo viime vuonna. Syynä lykkäykseen oli jalkapallon miesten EM-kisojen osuminen samalle kesälle. Kööpenhamina oli yksi viime vuonna pelatun EM-turnauksen kisaisännistä.