Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ranskan avointen finalisti Ruud ulos Wimbledonista – myös naisten kakkossijoitettu katsomoon

Wimbledonin miesten kaksinpelin toisella kierroksella nähtiin suuryllätys, kun kolmossijoitettu norjalainen Casper Ruud jäi Ranskan Ugo Humbertin jalkoihin erin 1–3 (6–3, 2–6, 5–7, 4–6).

Norjalainen ylsi kuukausi sitten Ranskan avoimissa loppuotteluun asti, mutta massakenttä on hänelle selvästi parempi alusta.

Aggressiivisempi ranskalainen pelasi nurmikentälle sopivammalla tyylillä: hän syötti enemmän ässiä kuin Ruud ja hallitsi läpilyöntitilastoa reilulla erolla (53–21).

Humbert on maailmanlistalla sijalla 112 ja Ruud kuudentena.

Kontaveit katsomoon

Myös naisten kaksinpelin kaavio kohahti keskiviikkona. Turnauksessa toiseksi sijoitettu Viron Anett Kontaveit hävisi 0–2 (4–6, 0–6) erin saksalaiselle Jule Niemeirille.

Ottelu oli 22-vuotiaalle saksalaiselle vasta kolmas hänen grand -slam urallaan.

Niemeier pelasi todella puhtaan ottelun. Hän ei antanut vastustajalleen yhtäkään murtopalloa ja onnistui itse käyttämään kaikki neljä saamaansa murtomahdollisuutta.

Korkeasta sijoituksestaan huolimatta Kontaveit ei ole koskaan päässyt Wimbledonissa kolmatta kierrosta pidemmälle.

Naisten ylivoimainen ennakkosuosikki on 36 ottelun voittoputkesta nauttiva Puolan Iga Swiatek, joka pelaa oman toisen kierroksen ottelunsa torstaina.

Naisissa on selvästi miehiä tavallisempaa, että korkealle sijoitetut pelaajat putoavat aikaisessa vaiheessa, sillä tasoerot ovat pienempiä ja ottelut lyhyempiä.

Djokovic vailla haasteita

Miesten kaksinpelin ykkössijoitettu Serbian Novak Djokovic jatkoi vakuuttavasti turnaustaan kaatamalla Australian Thanasi Kokkinakisin suoraan kolmessa erässä lukemin 6–1, 6–4, 6–2.

– Olen iloinen päivän suorituksesta. Peli parani huomattavasti kahdessa päivässä ja toivottavasti pystyn pitämään nousujohteisen suunnan turnauksen edetessä, Djokovic sanoi kenttähaastattelussa.

Serbi metsästää Lontoon nurmilta uransa 21:stä grand slam -mestaruuttaan. Kyseisessä tilastossa kärkipaikkaa pitää kakkossijoitettu espanjalainen Rafael Nadal, jolla niitä on 22.

Tenniskenttien tuittupää Nick Kyrgios sylkäisi katsojaa kohti ja haukkui tuomarit

Useissa kohuissa ollut Nick Kyrgios ei jättänyt mielipiteitään pimentoon tenniksen Wimbledonin avauskierroksen ottelunsa jälkeen. Australialainen Kyrgios otti voimalla kantaa katsojien toimintaan, myönsi sylkäisseensä yhden katsojan suuntaan ja kommentoi tuomarityöskentelyä jyrkästi.

Kyrgios, 27, voitti tiistaina miesten kaksinpelissä britti Paul Jubbin lukemin 3–6, 6–1, 7–5, 6–7 (3–7), 7–5. Jo ottelun aikana Kyrgios vaati, että tietyt katsojat poistettaisiin yleisöstä.

– Siellä oli muutamia henkilöitä, jotka eivät epäröineet kritisoida minua. Tämä menee teille. Tiedätte, keitä olette, Kyrgios sanoi yleisölle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ottelun jälkeen Kyrgios jatkoi kommentointiaan lehdistötilaisuudessa ja sanoi kuulevansa loukkauksia päivittäin.

– Pelkkää epäkunnioitusta. Onko kukaan mennyt supermarkettiin ja alkanut haukkua jotakuta, joka on juuri skannaamassa elintarvikkeita. Ei. Miksi he tekevät sitä, kun olen Wimbledonissa?

Kyrgiosin itsensä väitettiin käyttäytyneen ottelussa epäkunnioittavasti tuomareita kohtaan. Hänen kerrottiin sanoneen, että "90-vuotiaat eivät näe palloa".

– Ei, sanoin, että useimmat tuomarit ovat vanhempaa väkeä, ja mielestäni se ei ole ihanteellista, kun pelataan lajia, jossa marginaalit ovat näin pieniä. Nuoremmilla on parempi näkö, Kyrgios tylytti lehdistötilaisuudessa.

Kyrgiosin kerrotaan kutsuneen linjatuomaria "vasikaksi", kun tämä oli mennyt yhdessä vaiheessa ottelua päätuomarin puheille.

Kyrgios myönsi sylkäisseensä katsojan suuntaan ottelun päättymisen jälkeen.

– En tekisi sellaista minua kannustavalle henkilölle.

----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP

Korjaus klo 22.15: Naisten kaksinpelin kaavio kohahti keskiviikkona, ei torstaina.