Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Matti Mattsson kiskoi viidenneksi nopeimpana finaaliin Budapestin MM-kisoissa

Tokion olympialaisten pronssimitalisti Matti Mattsson otti hallitulla vedolla 200 metrin rintauinnin finaalipaikan Budapestin MM-kisoissa. Mattsson ui keskiviikkona välierässään kolmanneksi ja sijoittui kahden erän aikavertailussa viidenneksi ajalla 2.09,04.

Mattsson jäi vajaat kaksi sekuntia olympialaisissa uimastaan Suomen ennätyksestä 2.07,13, mutta hän ui välierän voimiaan selvästi säästellen.

– Uinti sujui kuten oli suunniteltu. Alku ei vieläkään mennyt kovaa, mutta uinti sujui helposti. Ajattelin, että antaa vaan mennä ja katselin, miten muut jätkät menevät, Mattsson kertasi välieräuintiaan Ylen tv-haastattelussa.

Australialainen olympiavoittaja ja matkan ME-uimari Zac Stubblety-Cook oli välierien nopein huippuajalla 2.06,72. Islannin Anton McKee oli ajalla 2.08,74 toinen ja Japanin Yu Hanaguruma ajalla 2.08,75 kolmas.

Myös Ruotsin Erik Persson ennätti ajalla 2.08,84 Mattssonin edelle.

Nauttien mitalikamppailuun

Välierän perusteella Mattsson kamppailee mitalista torstain loppukilpailussa.

– Tämä antaa totta kai hyvää luottamusta, Mattsson ennakoi finaalia.

– Lähden nauttimaan illasta. Sen takia tätä hommaa tehdään ja rääkätään itseä.

Mattssonilla on 200 metrin rintauinnista myös MM-pronssi, jonka hän saavutti Barcelonan kisoissa 2013.

Keskiviikon loppukilpailuissa Romanian David Popovicista ja Ranskan Leon Marchandista tuli kaksoismestareita. Vasta 17-vuotias Popovici otti 200 metrin mestaruuden jatkoksi 100 metrin vapaauinnin voiton ajalla 47,58. Marchand voitti 200 metrin sekauinnin ajalla 1.55,22. Hän juhli kisojen alussa 400 metrin sekauinnin mestaruutta.

Kanadan 15-vuotias Summer McIntosh voitti naisten 200 metrin perhosuinnin nuorten ME-ajalla 2.05,20.