Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tusinaputkia taiteileva Jymy nöyryytti hyvinkääläisiä Superpesiksessä

Hyvinkään Tahkon pitäisi olla yksi vahvimmista Superpesiksen kärkiviisikon haastajista, mutta sitä on vaikea uskoa tiistaisen Sotkamon Jymyä vastaan pelatun kotiottelun jälkeen. Kainuulaiset taiteilivat pelin päätteeksi jo 29. peräkkäisen ulkovuoron antamatta vastustajalle juoksua. Tahko hävisi 0–2 (0–6, 0–4).

Vieraiden tiukan ulkopelin jatkoksi sisäpelissä tarvittiin yksi mies hoitamaan Jymyn 13:s peräkkäinen voitto Tahkosta. Jokeri Roope Korhonen sivalsi avausjaksolla neljä ja toisella jaksolla kaksi juoksua. Korhonen on kantanut joukkuetta. Kaksi kertaa Pihkalassa kotiuttanut Aleksanteri Huotari on kauden viidellä lyödyllään kainuulaisten kolmanneksi ahkerin kotiuttaja.

– Onhan 29 peräkkäistä ulkovuoroa ilman annettua juoksua hienoa, mutta syksyä kohti kehitytään. Ja hienoa on, että Roopen isku alkaa olla kohdillaan, virnuili Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

Tahko ja Jymy ovat erikoinen kaksikko pääsarjatasolla. Vaikka hyvinkääläisilläkin on useana vuonna ollut kilpailukykyinen joukkue, Tahko otti edellisen 2–0-voiton Jymystä mestaruuskaudellaan 2007. Sen jälkeen seurat ovat kohdanneet 35 kertaa.

Tahkon palkitut olivat tuoreeltaan kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt sotkamolaiskasvatti Kalle-Tapio Huusko (6 kärkilyöntiä/6 yritystä) ja viisi paloa heittänyt kolmosvahti Santtu Patova (1/3).

Jymyn luottomiehet olivat kahdeksasta kotiutuspaikasta kuusi juoksuaan lyönyt Roope Korhonen (9/14) ja lukkari Aapo Komulainen (2/5).