Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Bottas iloitsi turva-auton saapumisesta radalle – kerrankin oikeaan aikaan

Yhdennestätoista ruudusta Kanadan formula ykkösten kilpailuun lähtenyt suomalainen Valtteri Bottas oli hyvillään turva-auton ilmestymisestä radalle.

Sunnuntaina Montrealissa kisatun kilpailun 49. kierroksella AlphaTaurin Yuki Tsunoda törmäsi päin ratavallia, ja radalle tarvittiin turva-auto.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun turva-auto tuli hyvään saumaan. Kerrankin siitä oli hyötyä minulle, iloitsi kilpailussa kahdeksantena maaliviivan ylittänyt, mutta Fernando Alonson rangaistuksen myötä seitsemänneksi sijoittunut Alfa Romeon Bottas.

– Turva-auto auttoi meitä tietysti, pääsin tekemään varikkopysähdyksen loistavaan aikaan. Mietimme kisan aloittamista kovilla tai medium-renkailla ja me valitsimme kovan seoksen, mikä oli hyvä valita. Turva-auton tulo radalle auttoi meitä, loppua kohti olimme todella vahvoja.

Alfa Romeolle kilpailuviikonloppu oli menestyksekäs. Talli sai kisasta kymmenen pistettä ja tiimin kokonaispistemäärä nousi 51:een, kun tallin molemmat autot ylsivät hyviin sijoituksiin. Bottas oli seitsemäs ja tallikaveri Guanyu Zhou nousi kahdeksanneksi, joka on F1-tulokkaan toistaiseksi paras sijoitus.

– Oli hyvä saada pisteitä molemmilla autoilla. Uskon, että Zhou saa paljon itseluottamusta tällaisesta kilpailusta. Hän tietää pystyvänsä ajamaan hyvin, hänen vauhtinsa riittää, joten ei ole tarvetta huolehtia hänestä. Voidaan vain keskittyä uusiin koitoksiin, myhäili Bottas.

Formula ykkösten Kanadan osakilpailu kisattiin sunnuntaina Montrealissa. Viileässä säässä ajetun kilpailun ratkaisu selvisi aivan loppumetreillä, kun hallitseva maailmanmestari, hollantilainen Red Bull-tallin Max Verstappen kaasutteli voittoon. Toiseksi sijoittui Ferrarin Carlos Sainz ja kolmanneksi Mercedeksen Lewis Hamilton.

Seuraavaksi Silverstone

Seuraavaksi formula ykkösten sirkus suuntaa kohti Britannian Silverstonea, jossa kilpailu käydään kahden viikon kuluttua. Tulevasta kilpailusta Bottas miettii seuraavaa:

– On kivaa palata Silverstoneen, ja odotan sitä innolla. Kamppailemme tasapainon ja nopeuden kanssa, se on ainoa huolenaihe, mutta katsotaan. Kisa tulee olemaan hyvin erilainen kuin nämä aiemmat, joten on vaikeaa sanoa, miten käy.

Mercedes toivoo sääntömuutosta - vastustajat katsovat FIA:n suunnitelmien suosivan saksalaistallia

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kaavailemat sääntömuutokset formula 1 -autojen pomppimisen hillitsemiseksi ovat odotetun hankalia toteuttaa. Autojen tärinästä vähiten kärsineet tallit eivät halua kajota sääntöihin, joten asia ei käytännössä edennyt Montrealin kisaviikonlopun aikana.

Varsinkin Mercedes-tallin autot ovat kärsineet maaefektin aiheuttamasta pomppimisesta, joten sarjan nykyiset kärkitallit katsovat mahdollisten sääntömuutosten suosivan sarjaa viime vuosina hallinnutta saksalaistallia.

– Asia on politisoitunut, mutta kyse on ongelmasta, joka meidän täytyy selvittää, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff perusteli sääntöjen viilauksen tarvetta.

– Ajajat ovat valittaneet asiasta kauden alusta ja velvollisuutemme on suhtautua kysymykseen vakavasti.

FIA:n ja Wolffin äänekkäimmät vastustajat ovat nykyisten kärkitallien tallipäälliköt, Red Bullin Christian Horner ja Ferrarin Mattia Binotto.

Tallipäälliköiden neuvonpito Montrealissa oli tunnelmaltaan kiivas, mutta muutosesityksen käsittely jatkuu loppuviikosta tallien teknisten johtajien kesken.

Sääntömuutosta ajaa FIA:n tekninen johtaja Nikolas Tombazis. Ajajista on ollut eniten äänessä seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Mercedeksen brittikuski on kertonut kärsivänsä selkäkivuista ja päänsärystä auton tärinän takia.

FIA pelkää, että autojen voimakas tärinä heikentää myös ajajien keskittymiskykyä.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP