Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Venäläinen maastohiihtolupaus kärsi kilpailukiellon kaikessa hiljaisuudessa – Rusada kertoi Sergei Volkovin positiivisesta testituloksesta vastan pannan päätyttyä

Venäjän antidopingtoimisto Rusada ilmoitti keskiviikkona, että hiihtäjälupaus Sergei Volkov on kärsinyt kuuden kuukauden kilpailukiellon. Volkov sanoi perjantaina norjalaiselle Dagbladet-lehdelle, että kilpailukielto johtui nenäsuihkeesta, jota hän käytti allergian hoitoon.

Volkov sanoi, ettei kyse ollut suorituskyvyn parantamisesta. Hän luonnehti tekoaan vahingoksi.

Volkov antoi positiivisen dopingnäytteen jo 19. tammikuuta, mutta Rusada kertoi puolen vuoden kilpailukiellosta vasta jälkikäteen.

Kirjallisesti Dagbladetin kysymyksiin vastannut Volkov kertoi käyttäneensä urheilijoilta kiellettyä allergialääkettä "ilman aikomusta parantaa suorituskykyä" ja "lääkärin suosituksesta". Lisäksi hän kuvitteli, että allergialääkkeen käyttö oli kielletty vain kilpailuissa.

– Tieto positiivisesta dopingtestistä tuli minulle shokkina. Luulin noudattaneeni sääntöjä, Volkov ilmoitti.

– Enkä ottanut huomioon sitä, että lääkäri ei ollut tietoinen monimutkaisista dopingsäännöistä. Kyse oli siis vahingosta, minkä ansiosta selvisin kuuden kuukauden kilpailukiellolla.

Volkov, 21, sijoittui nuorten MM-kisojen sprintissä neljänneksi vuonna 2020 ja viime vuonna nuorten MM-viestissä neljänneksi Vuokatissa.