Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Varjonova ja Disain olivat Vermon upeat tammavoittajat

Vermossa ravattiin keskiviikkona kaikki lähdöt pikamatkojen illassa lyhyellä juoksumatkalla.

A.V. Marttilan tammasarjassa jaettiin illan suurimmat setelit ja kuninkuusravipisteitä. Lähtöjä ajettiin kaksi.

Ensimmäisessä kisassa Olli Koivusen ohjastamalla Varjonovalla kokeiltiin 167. startissa ensimmäistä kertaa keulajuoksua. Päättäväinen taktiikka kannatti, sillä Bella Varjosen valmentama ja omistama tamma voitti vakuuttavasti.

– Voitto tuli ihan pintakaasulla. Toivottavasti hevosen kunto pitäisi, ja päästäisiin vihdoin kuningatarkisaan, Koivunen toivoi.

Toisessa vastaavanlaisessa kisassa Jouko Tarvaisen suojatti Disain höyrysi keulapaikalla kaukana muiden edellä ja kesti hallittuun ykköstilaan ennätysajallaan 1.22,4aly.

Voitti, vaikkei ollut parhaimmillaan

Lämminveristen kovimmassa sarjassa nähtiin dramaattisia vaiheita. Megasuosikki Skyfall Shine ravasi keulapaikalla ja Hannu Torvisen ajokilta odotettiin voittoa.

Maalisuoralla kuitenkin vaikutti, että suuryllättäjä Com Milton vyöryy Skyfall Shinen rinnalta ohi voittoon, kunnes sen ravi alkoi sakata ja laukka tuli. Skyfall Shine piti näin ollen hallittuun ykköstilaan voittoajalla 1,11,7aly. Ravurin valmentaja Markku Nieminen ei voitosta huolimatta ilosta hyppinyt

– Nihkeää hevosen tekeminen vaan on. Parempi sen olisi pitänyt olla, mutta voitti kuitenkin, Nieminen aloitti.

– Ainoa asia mikä on mietinnässä, että onko kesä (allergiat) hevoselle ongelma. Sen pitäisi pystyä menemään näissä olosuhteissa ja tällaisella juoksulla 10,7-tulos, hän jatkoi.

Lämminveritammojen lähdössä kisasivat 3–4-vuotiaat. Juho Ihamuotilan treenaama nelivuotias Over My Shoulder oli huippuhyvä voittaja toiselta radalta ilman vetoapua. Toto65-voittoihin ylsivät myös Bean Fighter ja Que Tal.

Ravien alkupuolella kisatussa Young Drivers' Trophyssa Riku M Lindgren ajoi Matias Salon treenaaman Barista Oakin keulavoittoon.