Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Hockey News: Leijonien tähtimaalivahti Jussi Olkinuora siirtyy Detroit Red Wingsiin

Suomen jääkiekkomaajoukkueen viimeisenä lukkona toiminut Jussi Olkinuora siirtyy NHL-seura Detroit Red Wingsiin, kertoo Hockey News. Kiekkosivuston mukaan Detroit on tehnyt 31-vuotiaan maalivahdin kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen, jonka arvo on 750 000 dollaria.

Kaksisuuntaisessa sopimuksessa pelaaja ansaitsee palkkaa sarjatason mukaan.

Olkinuora valittiin toukokuun MM-kotikisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun Leijonat nappasi maailmanmestaruuden. Kolmena viime kautena KHL:ssä pelannut Olkinuora oli huippuvireessä etenkin lohkovaiheessa, ja maalivahdin koko turnauksen torjuntaprosentti oli 94,8.

Pekingin olympiaturnauksessa karanteeniinkin joutunut Olkinuora toimi helmikuussa Suomen kakkosvahtina, kun Leijonat voitti olympiakultaa. Viime vuonna Suomelle MM-hopeaa torjunut Olkinuora kuului myös vuoden 2019 MM-kultajoukkueeseen.

Olkinuora yritti läpimurtoa Pohjois-Amerikassa 2010-luvun alkupuolella. Hän pelasi 21 AHL-ottelua St. John's IceCapsin ja Manitoba Moosen paidassa.