Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Vuorelan Veikkojen Anttilalle avausvoitto – Nieminen täydensi savolaisten hurjaa päivää

Lähes koko Suomen parhaimmisto oli koolla Oulun Pikkaralassa, missä perjantaista sunnuntaihin kilpailtiin Pro Tourin kolmannen osakilpailun pisteistä.

Avoimessa luokassa vähiten heittoja käytti Vuorelan Veikkojen Niklas Anttila, jonka kokonaistulos 166 heittoa (23 alle parin) riitti ykköstilaan kahden heiton turvin ennen Lauri Lehtistä.

Vuorelan Veikkojen Jesse Nieminen nousi kolmanneksi.

Voitto oli lajin hallitsevalle Euroopan mestarille ensimmäinen tällä kaudella. Keväällä Yhdysvalloissa pelannut kuopiolainen saavutti Champions Cup -arvokilpailusta paikan lajin suurturnaukseen Yhdysvaltojen avoimiin.

Anttila johti kilpailua alusta asti eikä antanut finaalipäivänä muille mahdollisuuksia, kun hän ei tehnyt sunnuntaina ainuttakaan bogeya.

– Sana vihdoin kuvastaa tämänhetkistä tunnetta hyvin. On vapautunut olo, kun sai yhden voiton alle, Anttila kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Neljä Pro Tourin kokonaisvoittoa saalistanut, viime vuoden Suomen mestari Väinö Mäkelä, joka kilpaili maaliskuusta asti Yhdysvalloissa, palasi Ouluun kotimaiselle kiertueelle. Hän oli lopputuloksissa jaettu seitsemäs tuloksella -15.

Naisten sarjassa voittoon ylsi Heidi Laine (+8).

Oulun voittajat, Anttila ja Laine, ovat Pro Tourin kokonaistilanteessa kärkipaikoilla, kun huonoin kilpailu jää pois laskuista.

Tiukan rupeaman jälkeen kotimainen kiertue pitää tauon, kunnes heittäminen jatkuu Puijolla 26.–28. elokuuta. Välissä Suomessa kilpaillaan aktiivisesti, ja kruununa on 21.–24. heinäkuuta Nokialla pelattava arvoturnaus Euroopan avoimet, missä palkintopotti on noin 95 000 euroa.