Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Frisbeegolfmestari Anttilalle avausvoitto – Väinö Mäkelä palasi Suomen radoille

Lähes koko Suomen frisbeegolfin parhaimmisto oli koolla Oulun Pikkaralassa, missä perjantaista sunnuntaihin kilpailtiin Pro Tourin kolmannen osakilpailun pisteistä.

Avoimessa luokassa vähiten heittoja käytti Niklas Anttila, jonka kolmkokonaistulos 166 heittoa (23 alle parin) riitti ykköstilaan kahden heiton turvin ennen Lauri Lehtistä.

Voitto oli lajin hallitsevan Euroopan mestarin ensimmäinen tällä kaudella. Keväällä Yhdysvalloissa pelannut kuopiolainen saavutti Champions Cup -arvokilpailusta paikan lajin suurturnaukseen Yhdysvaltojen avoimiin.

Anttila johti kilpailua alusta asti eikä antanut finaalipäivänä muille mahdollisuuksia, kun hän ei tehnyt sunnuntaina ainuttakaan bogeya.

– Sana vihdoin kuvastaa tämänhetkistä tunnetta hyvin. On vapautunut olo, kun sai yhden voiton alle, Anttila kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Neljä Pro Tourin kokonaisvoittoa saalistanut, viime vuoden Suomen mestari Väinö Mäkelä, joka kilpaili maaliskuusta asti Yhdysvalloissa, palasi Ouluun kotimaiselle kiertueelle. Hän oli lopputuloksissa jaettu seitsemäs tuloksella -15.

Laine hallitsee naisten sarjaa

Naisten sarjassa voittoon ylsi Heidi Laine (+8). Lahtelaisen kausi sujuu erinomaisesti, sillä hän on voittanut jo kaksi osakilpailua ja saavutti myös Euroopan kiertueella kakkossijan.

– Voittaminen tuntuu hyvälle ja vielä paremmalle, kun on itse tyytyväinen peliin, Laine sanoi.

Toisaalta pari viikkoa sitten Heinolan-kilpailussa maailmanluokan suomalaiset, Eveliina Salonen ja Henna Blomroos, veivät kärkisijat, mutta Laine on kiertueen voittajasuosikki, kun huippukaksikko kilpailee lähinnä Yhdysvalloissa.

Oulun voittajat, Anttila ja Laine, ovat Pro Tourin kokonaistilanteessa kärkipaikoilla, kun huonoin kilpailu jää pois laskuista.

Tiukan rupeaman jälkeen kotimainen kiertue pitää tauon, kunnes heittäminen jatkuu Kuopiossa Puijolla 26.–28. elokuuta. Välissä Suomessa kilpaillaan aktiivisesti, ja kruununa on 21.–24. heinäkuuta Nokialla pelattava arvoturnaus Euroopan avoimet, missä palkintopotti on 100 000 dollaria (noin 95 000 euroa).