Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Next Direction voitti Killerin Eliitin rataennätysajalla

Klassinen suurkilpailu Killerin Eliitti ravattiin lauantaina Jyväskylässä. Järjestyksessään 48. Killerin Eliitti päättyi Hannu Torvisen ohjastaman Next Directionin voittoon huiman esityksen päätteeksi.

Torvinen pyrki Next Directionin kanssa keulapaikalle, mutta ulkopuolelta lähtenyt kaksikko Global Withdrawl – Santtu Raitala täräytti kyselemättä etupuolelle ja otti kisan komentoonsa.

Next Direction juuttui taivaltamaan toiselle radalle ilman vetoapua, ja matkavauhti pysyi koko matkan ajan reippaana. Next Directionin painostus toi loppusuoralla kuskinsa toivoman lopputuloksen, kun 9-vuotias ruuna vyöryi 20 000 euron arvoiseen ykköstilaan.

Next Direction ravasi 1640 metriä kilometriaikaan 1.10,5a, joka on uusi Jyväskylän rataennätys.

– Hevonen oli tosi innokas ja hyväntuntuinen jo lämmityksessä. Tuntui, että se on hyvin latautunut tähän päivään. Tuolla tasolla, kun se pystyy yhä kilpailemaan ja suorittamaan noin, niin hattu pois päästä”, Torvinen sanoi.

Okkolinin tallin varsa väkevin

Nelivuotiaiden SHKL Cup -finaali päättyi Teemu Okkolinin valmentaman ja ohjastaman Topin Muiston voittoon. Keulapaikalla ravannut ori teki takamatkojen kanssakilpailijoiden tehtävästä liki mahdottoman, kun se kiihdytti vauhtiaan koko ajan maalin lähestyessä.

Topin Muisto palkittiin 10 000 eurolla. Sen omistaa Team Märkälärvit.

Kimarassa megayllätys ja odotettu voittaja

Keskipitkällä matkalla kisatussa tammojen Killerin Kimarassa suosikkihevoset sortuivat hurjasteluun alkumatkasta. Kun vielä Tapio Perttunen juuttui Suven Sametin kanssa pussiin, oli kenttä avoin yllättäjille. Tilaisuuden käytti tehokkaimmin Juha Utala valmentamansa Hyvännäköisen kanssa.

Hyvännäköisen voittoon ei juuri kukaan ennen lähtöä uskonut, eikä Utalakaan paukutellut henkseleitään.

– Totta kai ihan kärkisija oli yllätys, Utala myönsi.

– Alkuvauhti jelppasi meitä, ja juostava matka suosi, hän jatkoi.

Oriiden ja ruunien Killerin Kimara pysyi jännittävänä niin ikään aivan loppuun saakka. Santtu Raitalan ohjastama Evartti kiri maalisuoralla jo ohi keulassa ravanneen Parvelan Retun, mutta Hannu Torvisen ajokki kontrasi, ja Parvelan Retu voitti sisukkaan suorituksen päätteeksi.

Terävä kiri puri

Enintään 115 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa No Limit Royalty pääsi käyttämään parasta valttikorttiaan, eli tulista loppukiriään. Tommi Kylliäisen ajokki virui kirivaiheen alussa taipuvan vastustajan takana, mutta pääsi syöksymään loppusuoralla open stretch -kaistalle, jota pitkin ehti lopun hapuilustaan huolimatta voittoon.

No Limit Royaltyn hoitaja Minna Kauhanen pääsi voittajahaastattelussa kuvailemaan suojattiaan.

– No Limit Royalty on luonteeltaan kovis, mutta kuitenkin kovin herkkä. Kotona se on rauhallinen ja tosi kiltti. Hevonen on Nassen (Womanizer S) tarhakaverina, joka koulii tästä viisaampaa kilpahevosta.

Toto75-lähdöissä voittivat myös Teemu Okkolinin suojatti Suvelan Rinssi ja Juho Ihamuotilan valmentama Bridge Commander. Täysosumalla voitti 7 449,02 euroa, kuudella oikein sai 13,45 euroa.