Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Keihäänheiton maailman kärkinimi tulossa Orimattilaan, yksi vetonaula jää kuitenkin pois

Loukkaantuminen pitää Johannes Vetterin sivussa Tähtien kisoista.

Orimattilassa järjestetään 22. kesäkuuta yleisurheilun Tähtien kisat, jossa ohjelmassa ovat naisten kolmiloikka ja miesten keihäskilpailu. Kahden lajin erikoistapahtumaan on saatu kovatasoinen kattaus lajiensa huippuja.

Miesten keihäskisan suurimpana vetonaulana piti olla Saksan Johannes Vetter, mutta hän joutuu jäämään pois loukkaantumisen vuoksi. Lähentäjävammasta kärsivältä Vetteriltä jää väliin myös Turun Paavo Nurmi Games viikkoa aiemmin. Vetter on vuoden 2017 maailmanmestari, ja hänen ennätyksensä on hirmutulos 96,29 viime vuodelta.

Vetterin poissaolosta huolimatta keihäskisasta voi ennakoida tasokasta. Suurin voittajasuosikki on Grenadan Anderson Peters, joka kiskaisi toukokuussa kauden kärkitulokseksi hurjan 93,07. Peters on lajin hallitseva maailmanmestari vuodelta 2019.

– Pystyimme järjestämään Anderson Petersille harjoitteluolosuhteet Pajulahteen ja Orimattilaan juhannusviikoksi. Maailman kovimman keihäsmiehen voi siis nähdä harjoittelevan paikkakunnalla koko viikon, Tähtien Kisojen urheilijahankinnoista vastaava Veini Holopainen kertoo tiedotteessa.

Petersiä haastavat muiden muassa maailman viime kauden tilastokakkonen, Puolan Marcin Krukowski, sekä vuonna 2015 MM-kultaa voittanut Julius Yego.

Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä saa kotikentällään kovan vastuksen. Ykkössuosikki on Dominicaa edustava Thea LaFond, joka voitti juuri Timanttiliigan kilpailun Rabatissa. Mäkelän kanssa kotimaan ykkösloikkaajan tittelistä taistelevaa Senni Salmista kisajärjestäjät yrittävät vielä houkutella mukaan.

– Kolmiloikasta on tulossa todella tasainen kisa ja mukana on Kristiinalle erittäin hyviä kirittäjiä. Tavoitteena onkin ollut saada suomalaisille erinomaiset kirittäjät, kisaolosuhteet ja hyvä tunnelma, jotta saisimme heille hyviä tuloksia rankingiin arvokisoja ajatellen, sanoo kisoja organisoiva Konsta Kauppinen.

Yle televisioi Tähtien kisat suorana lähetyksenä. Kahteen lajiin keskittyvä tapahtuma on Urheiluliiton ja Ylen uusi kisakonsepti.