Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Petri Kaijansinkko sai vuoden peli- ja toimitsijakiellon pesäpalloon – Suekin tutkinnassa ilmeni uusi tapaus vuodelta 2017

Seksuaalisesta häirinnästä kiinni jäänyt Petri Kaijansinkko sai Suomen pesäpalloliitolta ja Superpesikseltä 12 kuukauden peli- ja toimitsijakiellon. Rangaistus määrättiin Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) tekemän selvityksen perusteella.

Selvityksessä tutkittiin Kaijansinkon toimintaa Porissa vuosina 2009–11 ja Raumalla vuosina 2014–15. Lisäksi tutkinnassa ilmeni tapaus Jyväskylästä vuodelta 2017.

Tutkinnassa Porin tapaus todettiin vanhentuneeksi, mutta muiden tapausten osalta liittojohtokunta katsoi Kaijansinkon toimineen epäurheilijamaisesti. Pesäpalloliitto korosti tiedotteessaan, että sillä on täysi nollatoleranssi kaikkeen häirintään.

Kaijansinkko on toiminut pesäpallon parissa useissa tehtävissä. Joulukuussa Kirittäret vapautti hänet pelinjohto- ja valmennustehtävistä. Huhtikuussa hän jätti oma-aloitteisesti seurajohtajan tehtävät jyväskyläläisseurassa.