Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ukrainan jalkapallomaajoukkue pelaa illalla koko kansan puolesta: "MM-turnaukseen pääsy on Ukrainalle todella tärkeää nyt"

Ukrainan miesten jalkapallomaajoukkue pelaa isoista asioista, kun se kohtaa illalla Skotlannin MM-jatkokarsinnan ottelussa Glasgow'ssa.

– Tässä ottelussa on meille kyse paljon suuremmasta kuin (pelkästään) jalkapallosta, kuvaa Ukrainan pelaajalegenda ja ex-maajoukkuevalmentaja Andrij Shevtshenko BBC:lle.

– MM-turnaukseen pääsy on Ukrainalle todella tärkeää nyt.

Ukrainan ja Skotlannin ottelu piti pelata 24. maaliskuuta, mutta kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa siirsi sen Ukrainan pyynnöstä Venäjän hyökättyä maahan. Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa sulkivat kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta Venäjän, joka oli myös päässyt MM-jatkokarsintoihin.

Illan ottelun voittaja kohtaa jatkokarsinnan päätöspelissä Walesin 5. kesäkuuta Cardiffissa, ja tuon ottelun voittaja saa paikan Qatarin MM-lopputurnaukseen 21. marraskuuta–18. joulukuuta. Ukraina on pelannut MM-lopputurnauksessa vuoden 1991 itsenäistymisensä jälkeen kerran (2006).

– Motivaatio (joukkueessa) on uskomaton. Meidän on pelattava kannattajillemme, koko Ukrainalle. Niille, jotka ovat kotona, niille jotka puolustavat maata ja niille, jotka ovat lähteneet maasta, Ukrainan maajoukkueessa 48 maalia takonut Shevtshenko sanoo.

– Uskon, että voimme voittaa Skotlannin ja sen jälkeen Walesin. Pelaajat tietävät, mitä heidän on tehtävä.

Ottelua seurataan rintamallakin. Ukrainan maajoukkueessa 53 ottelua aikoinaan pelannut Artjom Fedetskij lähti puolustamaan maataan pian Venäjän invaasion jälkeen, ja hän kuvaa, kuinka jalkapallo on läsnä sotilaidenkin ajatuksissa.

– Sotilaat puhuvat paljon jalkapallosta rintamalla. He haluavat maajoukkueemme pääsevän MM-kisoihin – se on heidän unelmansa, Fedetskij sanoi BBC:lle.

Ottelu Glasgow'n jalkapallopyhätössä Hampden Park -stadionilla alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.