Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vauhti parani, mutta Raitanen pettyi: "Vähän alakanttiin se meni"

Topi Raitanen paransi alkukauden vauhtiaan miesten 3 000 metrin estejuoksussa, mutta oli hieman pettynyt juoksuunsa Tshekin Ostravassa. Raitanen sijoittui kauden kotimaisella kärkiajalla 8.24,62 seitsemänneksi.

– Vähän alakanttiin se meni. Toivoin lähemmäksi 8.20:aa menevää aikaa. Alku tuntui hyvältä, mutta loppuun en vaan löytänyt viimeistä vaihdetta. Se tulee tässä viikkojen edetessä. Tärkeintä oli saada juostua ehjä estekisa, Raitanen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Raitasen tavoite on olla parhaimmillaan heinä-elokuussa. Heinäkuussa kalenterissa ovat MM-kilpailut Yhdysvaltain Eugenessa ja elokuussa EM-kilpailut Saksan Münchenissä. Huippukuntoon yltäminen edellyttää kovia kisoja.

– Yhtämittaisten vetojen jaksaminen tulee kisojen kautta. Vaikka intervallit menevät harjoituksissa hyvin, se lopullinen jaksaminen tulee vain kisoja juoksemalla, Raitanen totesi.

Kilpailun kärki veti kovaa, kun Etiopian Lamecha Girma kiirehti alle kahdeksan minuutin ajalla 7.58,68. Olympialaisten hopeamitalistin vauhti on toistaiseksi kauden parasta.

Raitanen juoksi koko matkan kohtalaisen tasaista vauhtia kakkosryhmässä.

– Oli siinä vähän taistelua muutaman ukon kanssa kakkosryhmän hännillä. Vaihdeltiin paikkoja, mutta lopussa ei nyt vaan löytynyt jalkoja, mutta nämä ovat hyviä treenejä, Raitanen tuumi.

Raitanen kilpailee seuraavan kerran 14. kesäkuuta Turussa Paavo Nurmen kisoissa.

Lehikoinen nappasi SE:n

Ulkoratakautensa avannut Viivi Lehikoinen paransi naisten 300 metrin aidoissa Suomen ennätystä lukemiin 38,50. Harvemmin juostun matkan entinen SE oli Tuija Helanderin 39,53, jonka hän juoksi jo vuonna 1989.

– En osannut odottaa mitään. 300 metrin aidat on sellainen matka, mitä en juokse hirveästi. Siitä puuttuu se kuolemansatanen 400 metrin aitoihin nähden. Olin vielä kipeä viime viikolla, joten oli vähän sekavat tunnelmat, mutta hyvin näytti kulkevan, Lehikoinen kertoi tiedotteessa.

Nelossijan tuonut vauhti lupaa Lehikoiselle hyvää kesää kohti. Aidatulla ratakierroksella Helanderin SE 54,62 vuodelta 1987 voi olla uhattuna.

– On siihen mahdollisuudet, mutta en vielä halua sanoa siitä mitään, Lehikoinen sanoi.

Hän juoksee Hollannin Hengelossa ensi viikolla 400 metrin aitojen kauden avauksensa.

Kilpailun voitti viime vuoden Tokion olympialaisten 400 metrin aitojen pronssimitalisti, Hollannin Femke Bol maailman parhaalla ajalla 36,86.

– Olen paremmassa kunnossa kuin luulinkaan, Lehikoisen kanssa samaan harjoitusryhmään kuuluva Bol kommentoi kisajärjestäjien haastattelussa.