Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ukraina tavoittelee jalkapallon MM-lopputurnauspaikkaa: "Annamme kaikkemme"

Loppuvuodesta Qatarissa pelattavaan jalkapallon miesten MM-lopputurnaukseen haetaan viimeistä eurooppalaisjoukkuetta, kun maanosan MM-jatkokarsinta saadaan valmiiksi tällä viikolla. MM-unelma elää vielä Ukrainassa, Skotlannissa ja Walesissa.

Jatkokarsinnan avauspeli otellaan keskiviikkona, kun Ukraina ja Skotlanti kohtaavat skottien jalkapallopyhätössä Hampden Park -stadionilla Glasgow'ssa. Ottelun voittaja kohtaa jatkokarsinnan päätöspelissä Walesin 5. kesäkuuta Cardiffissa, ja tuon ottelun voittaja saa paikan Qatarin MM-lopputurnaukseen 21. marraskuuta–18. joulukuuta.

Ukrainan ja Skotlannin ottelu piti pelata 24. maaliskuuta, mutta kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa siirsi sen Ukrainan pyynnöstä Venäjän hyökättyä maahan. MM-jatkokarsintoihin myös päässyt Venäjä suljettiin kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta Fifan ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan toimesta.

Ukrainalaisilla ei ole vaikeuksia löytää motivaatiota Skotlanti-peliin. Joukkue ei ole pystynyt harjoittelemaan kotimaassaan, ja ryhmä on pysytellyt viime viikot harjoitusleirillä Sloveniassa. BBC kertoo, että viime viikolla joukkueen luona vieraili 150 sotaa paossa olevaa ukrainalaislasta.

– Ukrainalaiset haluavat palata kotimaahan, mutta Ukrainassa on yhä vaarallista, etenkin lapsille ja naisille. Joten toivon kärsivällisyyttä kaikilta. Uskomme armeijamme tuovan rauhan maahamme. Ja me pelaamme Glasgow'ssa, ja voin vakuuttaa, että pelaajat tekevät kaikkensa päästäkseen MM-turnaukseen, Ukrainan valmentaja Oleksandr Petrakov sanoo BBC:n mukaan.

– Voin luvata koko Ukrainan kansalle, että annamme kaikkemme, jotta he voivat olla meistä ylpeitä. Ehkä he voivat hymyillä hetken, toteaa puolestaan Ukrainan tähtipelaajiin lukeutuva Manchester Cityn Oleksandr Zintshenko.