Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jatkoaikasankari Sakari Manninen on ratkaisupelaajien aatelia – "Ei ole kirkkaita muistikuvia"

Kuudella merkinnällä Suomen joukkueen maalipörssin jääkiekon MM-kotikisoissa voittanut ykkösketjun keskushyökkääjä Sakari Manninen on tärkeissä otteluissa isojen osumien mies.

Sunnuntai-iltana hän pani jääkiekkohullun Suomen sekaisin. Kello kävi myöhäisiltana jo kahtatoista, kun Manninen päästi suomalaiskatsojat finaalipiinasta lauottuaan Kanadaa vastaan jatkoerässä ajassa 66.42 vapauttavan 4–3-voittomaalin.

– Aika sekava tunne oli, kun kiekko meni maaliin. Käännyin keskialuetta kohti, sain kypäränremmiä auki, ja kaikki näyttivät hyppivän Suomen vaihtoaitiosta ulos. Sekava tilanne, ei ole kirkkaita muistikuvia, rauhallinen Manninen kertasi vajaan tunnin kuluttua ratkaisumaalistaan.

Kolme vuotta sitten MM-Slovakiassa hänellä oli kunnia ratkaista jatkoajan voitto-osumallaan puolivälierä Ruotsia vastaan. Maali oli tuiki tärkeä Leijonille matkalla maailmanmestaruuteen.

Suomi on 2000-luvulla toinen maa, jonka on MM-kotikisoissaan onnistunut voittaa maailmanmestaruus. Edellisen kerran onnistui Ruotsi vuonna 2013.

Mannisen sinetistä sai lähtölaukauksensa Suomessa lähipäivät kestävä kiekkokultakarnevaali, joka juhlistaa myös kesän alkua.

– Merkitsee todella paljon voittaa maailmanmestaruus. Ihan mahtavaa: kotikisat, uusi halli, buumi päällä. Tämä on todella hienoa, nyt kaksi maailmanmestaruutta ja yhden olympiakullan voittanut Manninen kehui.