Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Hyvää työtä Suomi, hyvää työtä Tampere"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue räjäytti Tampereen areenan kultariemuun myöhään sunnuntai-iltana, kun Sakari Manninen ratkaisi jatkoerässä 4–3-voiton Kanadasta. Maailmanmestaruus on Suomelle neljäs, mutta ensimmäinen kotijäällä.

Ylipäätään Leijonat otti Tampereella ensimmäisen kotikisamitalinsa, kun aiemmat yritykset kotimaan kamaralla pelatuissa kisoissa 1965, 1974, 1982, 1991, 1997, 2003, 2012 ja 2013 menivät opettelun piikkiin.

Suomella on hyvä maine turnausjärjestäjänä, eikä seuraavaa MM-huumaa tarvitse odottaa kauaa. Suomi jakaa ensi kevään MM-kilpailut Latvian kanssa, kun Venäjältä otettiin kisaisännyys.

– Hyvää työtä Suomi, hyvää työtä Tampere, Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif sanoi suomeksi kisojen päättäjäispuheessaan Tampereen areenan jäällä.

– Julistan Tampereella ja Helsingissä pelatut MM-kilpailut päättyneiksi. Kiitos ja nähdään ensi vuonna, viime syksynä tehtävään valittu ranskalainen jatkoi englanniksi.

Tardif sulki ympyrän myös sanoissaan. Reilut kaksi viikkoa sitten hän puhui muutaman sanan suomea myös avajaispuheessaan.

– Hyvää iltaa Suomi, Tardif tervehti ja sai yleisön innostumaan.

– Hyvää iltaa Tampere, Tardif räjäytti katsomon suosionosoituksiin.

Loppuottelun yleisömääräksi kerrottiin 11 487, ja Leijonat sekä Kanada tarjosivat jännitystä jopa yli odotusten. Mikael Granlund nosti päätöserän alun ylivoimamaaleillaan Leijonat 2–1-johtoon, ja Joel Armian 3–1-maali vaikutti jo ratkaisevan pelin.

Kanada osoitti kirikykyään jo puolivälierässä ja nousi Ruotsia vastaan 0–3-tilanteesta 4–3-voittoon. Suomikin sai kokea Kanadan kirin, kun nikkarit nousivat loppuminuuteilla 3–3:een ja venyttivät pelin ylitöiksi, joiden sankariksi nousi Manninen. Pisterohmu Granlund nappasi täysosumaan syöttöpisteen.