Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Ferrarin Charles Leclerc kulki lapsena kouluun Monacon F1-radan katuja, mutta hän ei ole päässyt kotikisassaan vielä koskaan maaliin

Useat formula ykkösten kuljettajat asuvat ilmasto- ja verotussyistä Monacossa, mutta Ferrarin Charles Leclerc on kasinokaupungissa enemmän kotonaan kuin muut. Leclerc ajeli bussilla kouluun samoilla kaduilla, joilla viikonloppuna ajetaan F1:n MM-kauden seitsemäs kilpailu.

Radan mutkien tuttuus ei ole auttanut Leclerciä. Hän on ajanut Monacon kisan vuodesta 2018 lähtien, mutta ei ole vielä ajanut maaliin kolmella yrityksellä. Viime vuonna hän ei päässyt edes mukaan, koska romutti autonsa.

Ferrarin F1-tallissa vuodesta 2019 ajanut Leclerc toivoo, että hänen onnensa kääntyy sunnuntaina. Kauden lyhin, vain 3,337 kilometriä pitkä rata vaatii tiukkaa keskittymistä, sillä ajaminen on jatkuvaa vaihteiden vaihtoa eikä ohituspaikkoja ole liiemmin.

– Tiedämme, että pieninkin virhe voi tehdä ison vaikutukset, viime sunnuntaina Kataloniassa keskeyttänyt Leclerc ennakoi.

Monacossa on perinteisesti aloitettu harjoitukset jo torstaina, ja perjantai on ollut lepopäivä, mutta nyt radalla kisataan samalla perjantaista sunnuntaihin -rutiinilla kuin muuallakin.

– Kauden jokaisessa kisassa voittoon on yltänyt se talli, jossa on tehty kaikki täydellisesti. Teemme kaikkemme, että Monacossa se talli on Ferrari, Leclerc arvioi.

Verstappen puolustaa voittoa

Leclerc on voittanut tällä kaudella kaksi osakilpailua, mutta Red Bullin Max Verstappen on kirinyt kauden edetessä MM-sarjan kärkeen. Neljä voittoa ajaneella hollantilaiskuljettajalla on voittotahti päällä, sillä viime sunnuntain ykkössija Barcelonassa oli hänelle kolmas peräkkäinen.

– Monacossa aika-ajo on kisan kannata ratkaiseva, Verstappen sanoi.

Viime vuonna hän ajoi Monte Carlon katuradalla voittoon ja juhli kauden päätteeksi uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta.

– Monacon rata on vanhaa koulukuntaa, niin kapea. Sydän hakkaa kisan aikana niin lujaa, että se on jo järjetöntä, Verstappen sanoi.

Hän kuuluu Monacossa asuviin kuljettajiin, kuten Alfa Romeon Valtteri Bottas, joka tähyää kuudennen kerran tällä kaudella pisteille.