Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Leijonien välipäivään mahtuu laulua ja kakkua – Jukka Jalonen ei anna painoarvoa aiemmille otteluille

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on pestissään toista jaksoaan ja on maajoukkueen historian menestynein päävalmentaja. Jalosen Leijonien saldo viime vuosien arvokilpailuissa on ollut häkellyttävän vakuuttava, kun joukkue on edennyt loppuotteluun olympialaisissa ja kaksissa edellisissä MM-kilpailuissa.

Torstaina Tampereella pelattava MM-puolivälierä ei silti ole vain kättely matkalla mitalipeleihin. Vastustaja Slovakia osoitti vaarallisuutensa jo Pekingin olympiajäillä, kiusasi Suomea alkusarjassa sekä välierässä ja saavutti pronssia.

Jalonen ei anna painoarvoa vanhoille tuloksille.

– Ei ole mitään merkitystä. Yhtään maalia ei saa eteen, kun lähdetään pelaamaan. Ihan uusi peli ja uudet kujeet, toista jalkaansa ontuen haastattelualueelle saapunut päävalmentaja sanoi.

Millaiset odotukset puolivälierästä on?

– Huilataan tänään ja huomenna tositoimiin. Eilinen peli on käyty läpi, mutta ei vielä Slovakiaa, Jalonen tuumi keskiviikkona.

Suomi varmisti tiistaina lohkon ykkössijan 3–0-voitolla Tshekistä. Vain Ruotsi onnistui kukistamaan Leijonat alkusarjassa, mutta vasta voittolaukauskilpailun päätteeksi 3–2. Leijonat on ollut viime arvoturnauksissa todella vaikea voitettava, kun edellinen varsinaisen peliajan tappio on tullut MM-alkusarjassa 2019.

– Olemme pelanneet pitkään sellaista lätkää, että meidät on vaikea voittaa. Huomenna varmaan samalla lailla. Voitetaanko peli, sen aika näyttää. Varmaan pelaamme niin, että annamme siihen mahdollisuuden.

Millainen henki joukkueessa on tällä hetkellä?

– Erinomainen.

Vatanen on sivussa

Keskiviikon ohjelmassa oli vapaaehtoinen jääharjoitus ja Tshekki-ottelun purkaminen.

– Kävimme läpi eilisen pelin. Parilla henkilöllä on ollut synttäreitä. Vähän laulua ja kakkua. Osa kävi jäällä ja osa teki muuta. Loppupäivä lepäillään kukin tykönänsä. Säästellään energiaa, Jalonen avasi.

Pelaajista tämän viikon syntymäpäiväsankareihin kuuluvat maanantaina 28 vuotta täyttänyt Esa Lindell ja perjantaina 37 vuotta täyttävä Marko Anttila.

Pahimmassa tapauksessa perjantaina Leijonien turnaus on ohi ja niskassa karvas tappio puolivälierässä.

Jalosen ensimmäisen päävalmentajajakson aikana näin kävi MM-kilpailuissa 2009 ja 2010. MM-kilpailuissa 2011, 2012 ja 2013 sekä olympialaisissa 2010 "kuolemanottelu" hoitui tyylikkäästi, kuten nykyisen jakson aikana on ollut tapana MM-kilpailuissa 2019 ja 2021 sekä helmikuussa olympialaisissa.

Kaikkiaan Leijonat on pelannut MM-kilpailuissa puolivälieräottelun 26 kertaa ja voittanut niistä 17, joten Jalosen saldo on keskiarvon yläpuolella.

– Arvioimme vastustajan tarkemmin illalla ja käymme huomenna pelaajien kanssa läpi.

Sairastellut puolustaja Sami Vatanen on edelleen sivussa.

– Ei ole pelikunnossa huomenna, Jalonen kertoi.

– Muuten on erittäin hyvä terveystilanne.