Betonin takana odottavan leijonamaalivahti Olkinuoran suoritukset keräsivät kehuja

Suomen ja Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkueiden kohtaamisessa Tampereella pelattavissa MM-kilpailuissa nähtiin suomalaisvalmentajien taistelu, jossa Jukka Jalonen viritti Leijonat 3–0-voittoon Kari Jalosen luotsaamasta Tshekistä.

Valmentajat ehtivät vaihtaa pelin jälkeen muutaman sanan. Jukka Jalonen nosti esiin kollegansa kehut Suomen puolustuksesta.

– Betonia oli vaikea murtaa, Jukka Jalonen kertasi, mitä Kari Jalonen oli sanonut.

Betonisen puolustuksen takana kiitokset keräsi maalivahti Juho Olkinuora, joka pelasi alkusarjassa viisi ottelua ja piti neljässä ottelussa maalinsa koskemattomana.

– "Jussi" on ollut erinomainen jo pitkään. Puolustimme hyvin ja saimme nollapelin, Jukka Jalonen sanoi.

Kari Jalonen saapui pitkän odottelun jälkeen haastattelualueelle, jatkoi Suomen alakerran kehumista ja kuvaili puolustusta jälleen betoniksi.

Pelaajistakin moni nosti joko kysyttäessä tai kysymättä esiin puolustuksen, joka oli alkusarjassa niin tiivis, että toi lohkovoiton. Maalivahti Olkinuora sai erityismaininnat.

– Onhan hän pelannut huikeasti. "Jussi" on vetänyt hienosti, esimerkiksi hyökkääjä Toni Rajala kiteytti.

"Koitan pelata mahdollisimman tasaisesti"

Suomi on päästänyt vain viisi maalia, ylivoimaisesti vähiten koko turnauksessa. Hyökkäyspäässä on syntynyt 25. Moni maa on tehnyt enemmän, mutta Leijonien kokonaispaketti on pysynyt paremmin kasassa.

– Hyvin on lähtenyt käyntiin, mutta emme jää liikaa miettimään sitä. Koitan pelata mahdollisimman tasaisesti, Olkinuora summasi.

Hänen piti olla ykkösmaalivahti Pekingin olympialaisissa, mutta maalivahti joutui koronaeristykseen. Harri Säteri käytti tilaisuutensa ja otti ykkösmaalivahdin paikan. Tampereella Säterillä on ollut terveysmurheensa, joten on ollut Olkinuoran vuoro loistaa.

– Pelaaminen on tuntunut hyvältä, mutta jokainen peli on oma juttunsa, Olkinuora sanoi ja alleviivasi, ettei turnauksia tai edes otteluita turnauksien sisällä kannata vertailla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut