Veikkausliiga | AC Oulu nollasi vaisun lahtelaisjoukkueen

FC Lahti ei pystynyt vieläkään tarjoilemaan kotiyleisölleen täyttä kolmen pisteen pottia. Tällä kertaa AC Oulu haki Hiihtikseltä sarjapisteet maalein 0–2 (0–1).

”Nyt ketutuksen määrä on ihan tajuton” – FC Lahden kauden ensimmäinen kotivoitto jäi edelleen ottamatta

1. puoliaika

Lahtelaiset lähtivät tosissaan metsästämään kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Kamppailun alku oli kuitenkin perin murheellinen. Oli lähellä, etteivät oululaiset siirtyneet johtoon jo kahden minuutin jälkeen, kun Niklas Jokelaisen veto sujahti noin metrin ohi maalin.

Kolme minuuttia myöhemmin pallo oli sitten Kuhnureiden verkossa. Argentiinalaishyökkääjä Michael Lopez nousi pitkin oikeaa laitaa ja keskitti maalille. Kun FC Lahden toppari Martinos Christofi nukkui ruususen unta, Otso Liimatta tuli kuin varkain Christofin selän takaa ohi ja tuikkasi pallon varmasti ohi Antonio Regueron.

Lahtelaisisännät eivät saaneet hyökkäyspeliä kulkemaan. Etenkin ensimmäiset 30 minuuttia olivat murheellista seurattavaa. Syötöt eivät löytäneet oikeaa osoitetta. 

Viimeisen vartin aikana molemmilla joukkueilla oli paikat iskeä pallo pömpeliin.

Kuhnureiden parhaat mestat hukkasi Chinedu Geoffrey. Myös Loorents Hertsillä oli maukas tekopaikka, mutta yritys karkasi taivaan tuuliin. 

2. puoliaika

Toisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia olivat tapahtumaköyhät. Pelin taso ei päätä huimannut. Ensimmäisen paikan puolikkaan sai AC Oulu, kun pallo pelattiin Enoch Banzalle. Banza harhautti Hysen Memollan, mutta laukaus vasemmalla jalalla karkasi takakulmasta metrin ohi.

Lahtelaisilla oli edelleen suuria vaikeuksia saada hyökkäyspeliään käyntiin. Isäntien pallollinen peli oli heikkoa ja ennalta arvattavaa. Tauon jälkeen kentälle vaihdosta juosseet Eemeli Virta ja Macoumba Kandji eivät tuoneet mitään uutta lahtelaisten peliin.

Viimeisten 20 minuutin aikana kupletin juoni pysyi samanlaisena. Kuhnureilla oli näennäinen hallinta, kun oululaiset keskittyivät tiiviiseen puolustukseen sekä vastaiskuihin. 

Lahti siirtyi 70. peliminuutin jälkeen kolmen topparin systeemiin. Wing backeina puurtivat Hysen Memolla ja vaihdosta mukaan tullut Kevin Kouassivi-Benissan. Taktiikan muutoskaan ei avannut isäntien peliä. Hyökkäyspeli oli mielikuvituksetonta.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti avasi alakerrasta pitkällä. Kandji jatkoi päällään pallon eteenpäin, ja Altin Zeqiri jätti juoksukisassa vastustajan topparit kakkoseksi. Zeqiri oli puolittain läpi, mutta viimeistely-yritys vasemmalla jalalla jäi kovin pehmeäksi eikä AC Oulun maalivahdilla Calum Wardilla ollut vaikeuksia torjua.

Pari minuuttia Zeqirin paikan jälkeen oululaisilla oli mainio paikka taputella matsi kotiin, kun Ward vapautti pitkällä avauksella Onni Suutarin läpiajoon. Suutari ohitti jo maalivahti Regueron. Sen jälkeen hyökkääjän silmissä välkkyi tyhjä lahtelaismaali, mutta Suutarin vasurilla lähtenyt kuti epäonnistui huolella ja Kuhnureiden puolustus ehti väliin.

Kamppailun erotuomari Antti Munukka antoi peräti seitsemän minuuttia lisäaikaa, koska toisella puoliajalla miehiä paikattiin kentällä useaan kertaan.

Lahden takaa-ajo jäi lopulta melko ponnettomaksi. Oululaisten toinen osuma syntyi viimeisellä minuutilla vastaiskun jälkeen, kun Onni Suutari vapautti Michael Lopezin maalintekoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut