Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Leijonat pyhitti sunnuntain MM-Tampereella vapaapäiväksi

Aikoihin on eletty: Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jätti jääharjoituksen Tampereella kolmena päivänä peräkkäin väliin. MM-kisojen työpaikalla Leijonat toki nähtiin iltapäiväpeleissä perjantaina Britanniaa ja lauantaina Itävaltaa vastaan.

Sunnuntaina Tampereen jäähallissa harjoituksissa kuvioi puolenpäivän aikaan Norja-peliin valmistautuneesta Ruotsin MM-joukkueesta toistakymmentä pelaajaa. Suomella oli jäältä vapaapäivä.

Pyhä oli Leijonissa omistettu tärkeille perhetapaamisille.

– Vietetään päivää perheen kanssa. Näen poikani ja tyttäreni, Suomen ykkösketjun laitahyökkääjä Teemu Hartikainen ennakoi lauantaina voitokkaan Itävalta-ottelun jälkeen.

Työteliäs Hartikainen on järjestänyt kosolti maalipaikkoja ketjukavereilleen, mutta oma maalitili turnauksessa on vielä avaamatta. Hänen joukkuetoverinsa Pekingin Kulta-Leijonista Toni Rajala on osunut MM-Tampereella kolmesti.

– Muutama onnistuminen on tullut. Se on ruokkinut itseluottamusta, Rajala hymyili.

"Se pärjää, joka parantaa eniten"

Avausmaaliaan jahtaa myös kallisarvoisia osumia Suomelle arvokisojen tärkeissä peleissä paukutellut Marko Anttila, mutta ei epätoivoisesti. Kokenut hyökkääjä tietää, että maltti on valttia, kun ottelut ensi viikolla kovenevat.

– Luottavaisin mielin lähdetään viimeiselle viikolle. Se joukkue pärjää, joka parantaa eniten, Anttila tietää.

Suomen olympiajoukkueen ykkösvahti Harri Säteri on ollut tyystin pois MM-kokoonpanosta Leijonien kahdessa viime ottelussa. Pelanneen Jussi Olkinuoran varavahti on ollut Frans Tuohimaa.

– Pieniä vaivoja, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen selitti Säterin poissaolon.