Vuoden 2016 suomalaisurheilijan suosikki seuraavaksi vuoden urheilijaksi on maastohiihdon olympiavoittaja

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähdellä on vain yksi suosikki torstain Urheilugaalan pääpalkinnoille, ja se on hiihtäjä Iivo Niskanen. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT

Olympiavoitto, ylivoima ja Iivo Niskanen. Leo-Pekka Tähdellä on vain yksi suosikki torstain Urheilugaalan pääpalkinnoille, koska Niskasen voitto ja ylivoima Pyeongchangin talviolympialaisissa nostattavat edelleen mieleen muistoja hd-tarkkuudella.

– Mun suosikki on Niskasen Iivo, Tähti ennakoi torstain Urheilugaalassa julkistettavaa valintaa vuoden suomalaisurheilijaksi.

– Ja Iivon lisäksi täytyy mainita erikseen Matti Suur-Hamari. Hän onnistui erinomaisesti paralympialaisissa, kun lumilautacrossista tuli kulta ja banked slalomissa pronssi.

Niskasen olympiahiihto oli sellaista taituruutta ja vauhtia, että muistot puskevat ihoa kananlihalle. Vuonna 2017 Niskanen ajeli 15 kilometrin maailmanmestaruudella vuoden urheilijaksi, nyt hän on tyrkyllä toiseen perättäiseen titteliin 50 kilometrin olympiavoittajana.

– Olen seurannut hiihtoa paljon ihan lapsesta, ja 50 kilometriä on aina tuntunut kuninkuusmatkalta, Tähti jatkaa Niskasesta.

Niskasen hiihto on Tähden mielestä myös vuoden sykähdyttävin urheiluhetki.

– Olympialaiset ovat olympialaiset. Kisoja tulee aina seurattua todella tarkkaan, ja arvostan olympiavoittajia suunnattomasti. Oli sykähdyttävää seurata, kun hän otti sen olympiakultamitalin niin ylivoimaisesti.

Olli ja Mäkäräinen kakkoskoriin

Tähti mainitsee vielä erikseen kaksi suomalaista urheilijaa, jotka ovat lajeissaan maailman parhaita ja voittajasuosikeita aina kilpaillessaan.

– Petra Olli painissa ja Kaisa Mäkäräinen ampumahiihdossa, Tähti täydentää suomalaisten kärkiurheilijoiden listaansa maailmanmestarilla ja maailmancupin voittajalla.

– Todella harmillista, kun Mäkäräinen ei onnistunut olympialaisissa, mutta hän oli kuitenkin lajissaan koko kauden paras. Maailmancupin kokonaisvoitto on kova saavutus, joka täytyy arvostaa korkealle.

Ratakelausta vuodesta 2004 mielin määrin hallinnut Tähti valittiin vuoden 2016 parhaaksi suomalaiseksi urheilijaksi. Tähti sai palkinnon ensimmäisenä paraurheilijana.

Nyt jännitetään, miten e-urheilijat noteerataan äänestysten eri luokissa.

Voittoa ja kehitystä pitää kunnioittaa

Tähti kertoo perinteisesti kunnioittaneensa eri lajien fyysisiä vaatimuksia. Toisaalta hän ei halua väheksyä huippumenestystä eikä onnistumisia, oli laji mikä tahansa.

– Minusta on aina tuntunut pahalta, jos väheksytään jotain saavutusta lajin perusteella, Tähti korostaa.

– Pitää arvostaa lajista riippumatta, jos joku on paras ja voittaa kisansa.

Voittojen rinnalla Tähti korostaa itsensä ylittämistä.

– Pystyin viime kesänä 35-vuotiaana parantamaan ennätyksiäni 200 ja 400 metrillä. Se merkitsi minulle todella paljon. Vastaavanlainen oman aiemman tasonsa ylitys nousee aina arvostuksessani korkealle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät", toteaa Lahti Regionin toimitusjohtaja
 2. Mika Lehto heräsi toukokuun alussa avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 3. Pienet kaupat kasvattavat suosiotaan, ja kulutuskäyttäytymisen muutosta on havaittu Lahdessakin – "Suuren ostoskärryn täyttäminen ei välttämättä enää ole ykkösjuttu"
 4. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 5. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 6. KymiRingin tapahtumatoiminta alkaa kesällä pienimuotoisesti – "Ensisijaisena tavoitteena on vuokrata rataa ryhmille"
 7. Koronakriisi on koetellut erityisesti nuorten naisten toimeentuloa – Yhä useampi suomalainen tarvitsee nyt ja kesällä Kelan tukea elämiseen
 8. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 9. Saara Larkion Esalainen: Pois alta, täysi taimikärry tulee sinua kohti, eikä meitä pysäytä kuin lokakuu
 10. Pääkirjoitus: Yhtymäkokouksen loputon farssi ei naurata enää ketään
 11. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Taiteellista johtoaan uusiva Sinfonia Lahti tuo mieleen Frozen-elokuvat
 12. Asukashaku Lahden Talojen uusiin kohteisiin kaupungin keskustassa ja Nastolassa alkoi
 13. Hyvinvointiyhtymä perustaa omat vanhus- ja vammaisneuvostot kunnallisten neuvostojen rinnalle
 14. Lahden Okeroisten liittymän viereen voi syntyä yli 200 työpaikkaa, tontti myös uudelle huoltamolle
 15. Ahkeran Uusi Alku -kisojen lipunmyynti alkoi - lippumääräksi varmistui 400 kappaletta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.