Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Leijonien sielupelaaja Granlund palasi arvokisajäälle entistä ehompana – "Onneksi myös puolustimme dynaamisesti"

Mikael Granlundin maineteot arvokisoissa Leijonissa tiedetään MM-Bratislavan 2011 ilmaveivistä lähtien. Silti Nashvillen viime helmikuussa 30 vuotta täyttänyt NHL-hyökkääjä on palannut MM-kotijäälle jopa parempana kuin tohdittiin toivoa.

Viidessä turnauspelissään Granlund on iskenyt tehot 3+4. Lauantaina Itävalta-ottelussa ennen toisen erän puoliväliä Granlund laittoi Leijonien ykkösviisikon kera vastustajan perusteelliseen pyöritykseen.

Vain maali jäi sillä kertaa vaihdossa puuttumaan. Granlundin tehot lauantaina olivat 1+1.

Toki Itävalta ja edellisenä päivänä Suomen kohtaama Britannia eivät taistele MM-mitaleista, mutta tekevät parhaansa mukaan paremmilleen kaukalossa kiusaa.

– Eivät nämä ole helppoja pelejä. Näissä ottelujen luonne on, että hyökkäämme paljon. Onneksi myös puolustimme dynaamisesti, Granlund kehui.

"Ei lähdetty selkiä oikomaan"

Leijonien tervepäistä asennetta kiitteli myös Itävaltaa vastaan kaksi syöttöpistettä kuitannut hyökkäyksen ketjukaveri Teemu Hartikainen.

– Ei olla lähdetty selkiä oikomaan, vaan pelattu systeemin sisällä. Hyvä fiilis, oli meiltä aika ehjät 60 minuuttia, Hartikainen paketoi.

– Ei altavastaajia vastaan ole aina helppo pelata, mutta homma täytyy hoitaa.

KHL:n Ufassa Hartikaisesta kehittyi viime vuosina kuin varkain kulttimainettakin kerännyt tuloksentekijä. Pistesaldot ovat hienoa luettavaa.

Pistepörssin taakse kätkeytyy Hartikaisen merkitys hyökkäyksen väsymättömänä duunarina. Härkämäinen junttura rouhii laitojen lähellä ja kiekonsuojaamistaidoillaan järjestelee ketjukavereilleen vapaata tilaa maalin läheltä.

Vertaukset Jaromir Jagriin eivät KalPan kasvattia ujostuta.

– Se (kiekon suojaaminen) tuli ihan pihapeleistä. Oli helpompaa suojata kiekkoa kuin harhautella, Hartikainen naurahtaa.