Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Parjattu Yhdysvallat sekoitti MM-jääkiekon B-lohkon kärkikamppailua – Ruotsille turnauksen ensimmäinen tappio 12 sekuntia ennen jatkoerän loppua

Taistelu jääkiekon MM-kisojen B-alkulohkon kärkipaikasta käy kuumana. Lohkosoppaa sekoitti lauantaina Yhdysvallat, joka voitti tähän saakka tappioitta edenneen Ruotsin Tampereella jatkoerän jälkeen 3–2.

Voittomaalin teki 12 sekuntia ennen jatkoajan loppua Ottawan hyökkääjä Adam Gaudette. Hän oli mukana Yhdysvaltain kaikissa kolmessa maalissa iskettyään kiekon kahdesti verkkoon ja syötettyään toisessa erässä oivallisesti Winnipegin Nate Schmidtin laukoman 2–1-johto-osuman.

Keskushyökkääjä Gaudette on saanut viime vuosina melko säännöllisesti peliaikaa NHL:ssä, mutta lauantaina kaksi maalia syöttänyt Los Angelesin organisaation hyökkääjä T. J. Tynan on tahkonnut enimmäkseen AHL-farmissa.

Ruotsi-ottelu oli muun muassa Mikko Rantasen Coloradossa hajaminuutteja saaneen Tynanin pelaajauran ensimmäinen MM-jäällä.

– Tämä merkitsee minulle paljon. Olin maalisyötöissäni Ruotsia vastaan onnekaskin, Tynan luonnehti debyyttiään.

Kasvojenpesu

Turnauksessa ronskia kritiikkiä kaukalosikailuistaan ja ravintolarutiineistaan Tampereella saanut Yhdysvallat pesi kasvojaan lauantain päiväpelissä.

Ruotsi ehti toisen erän puolivälissä jo iloita Los Angelesin hyökkääjän Carl Grundströmin 2–1-johtomaalista. Osuma meni kuitenkin Yhdysvaltain valmennusjohdon haastolla videotarkasteluun, ja paitsiotuomion myötä osuma hylättiin.

Grundström pääsi onnekkaasti 2–2-tasoitusmaalin makuun kolmannessa erässä, kun Yhdysvaltain Minnesota-puolustaja Jon Merrillin maila oli hajonnut edeltävässä tilanteessa.

Ruotsi oli tähän saakka edennyt aiemmissa neljässä MM-pelissään voitosta voittoon, ainoana pistemenetyksenään voittomaalikisaan venynyt ottelu Suomea vastaan.

B-lohkon ykkössija haluttu saalis

B-lohkon piikkipaikka on Tampereella haluttu, sillä ykkössijalla välttää pudotuspelien avauskierroksella todennäköisesti kohtaamasta jompaakumpaa joukkuetta Helsingin A-lohkon kärkikaksikosta Kanada–Sveitsi.

Näillä näkymin neljäntenä eli viimeisenä joukkueena A-lohkosta pudotuspeleihin on menossa Tanska tai Slovakia. Ne ovat puolivälierissä B-lohkon vastustajalle mieluisampia kohdattavia kuin huomattavasti kliinisemmät Kanada ja Sveitsi.

Voitosta voittoon kulkenut Sveitsi on ollut MM-kisoissa pelottavan vakuuttava, sillä lauantaina se peittosi A-lohkon kärkikohtaamisessa Kanadan 6–3.