NHL:ssä karaistuneella Lindellillä tuli pitkästä aikaa Leijona-paidassa "kylmät väreet"

Vaikka A-sarjapaikastaan kynsin ja hampain taisteleva Britannia ei perjantaina mitannut Suomen MM-jääkiekkojoukkueen lopullista iskukykyä, on selvää, että Miro Heiskasen ja Esa Lindellin tasoiset NHL-vahvistukset vankistivat Leijonien puolustusta rutkasti.

Mikael Seppälän kanssa pelannut Heiskanen ja Atte Ohtamaan kanssa samassa pakkiparissa kiekkoillut Lindell ottivat paikkansa MM-Leijonissa ammattimiesten ylpeydellä ja taidolla. Kumpikin kunnostautui ottelussa maalisyötöllä.

Lindell oli viimeksi mukana Leijonissa MM-jäällä Venäjän-turnauksessa 2016, jolloin saaliina oli kisojen päätteeksi hopeaa.

– Isossa kaukalossa olen varmaan viimeksi pelannut silloin, Lindell muisteli Tampereella.

Dallas Starsissa pelipaikkansa viimeistään kaudella 2016–17 vakiinnuttanut Lindell myöntää, että eurooppalaisperäisessä isommassa kaukalossa on omat lainalaisuutensa, joihin NHL-huippupelaajallakin ottaa aikansa sopeutua.

– Isossa kaukalossa on enemmän tilaa ja aikaa. Tuntui, että menin jo pelin aikana eteenpäin, Lindell arvioi itseään Britannia-kohtaamisen jälkeen.

Hän on 27-vuotiaana paljon kokenut pelimies. Arvokisat kotimaan kamaralla menevät kuitenkin tunteisiin.

– Vähän jännitti etukäteen. Tuli kylmät väreet olla pitkästä aikaa Leijona-paidassa, Lindell myönsi.

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut