Ruotsin naisten jääkiekkoliiga sallii taklaamisen ensi kaudella – "Tämä on jännittävää ja motivoivaa"

Ruotsin naisten jääkiekkoliiga SDHL sallii taklaukset ensi kaudella, liiga kertoo verkkosivuillaan. Taklaukset sallitaan myös toiseksi korkeimmalla tasolla Damettanissa, ja kokeiluprojekti kestää kauden 2022–2023. Avojään taklaukset eivät ole sallittuja.

– Olemme sallineet fyysisemmän pelaamisen SDHL:ssä viimeisen neljän kauden aikana hyvillä tuloksilla. Tuntuu uskomattoman jännittävältä, että ruotsalainen jääkiekko voi olla edelläkävijä taklaamisessa naisten jääkiekossa, Nollvision-projektin johtaja Morgan Johansson totesi.

Nollvision-projekti perustettiin Ruotsissa kaudella 2018–2019 ehkäisemään jääkiekon aivovammoja. Johanssonin mukaan naisten kiekkosarjoissa seurataan taklauspelaamisen vaikutuksia tarkasti läpi ensi kauden.

Ruotsin maajoukkueessa uudistus otettiin myönteisesti vastaan. Päävalmentaja Ulf Lundbergin mukaan taklaaminen voi olla luonnollinen osa myös naisten peliä.

– Luulen, että tämä muutos voi johtaa luovempaan peliin, koska vaatimustaso nousee nopeissa tilanteissa, Lundberg totesi.

Ruotsin maajoukkueen ja Luulajan puolustaja Johanna Fällman oli myös innostunut. Fällman voitti Luulajassa viime kaudella Ruotsin mestaruuden Jenni Hiirikosken, Ronja Savolaisen, Jenna Pirttijärven, Petra Niemisen, Noora Tuluksen ja Viivi Vainikan joukkuekaverina.

– Nopeasti ajateltuna tämä (uudistus) tuntuu hienolta ja luonnolliselta kehitykseltä lajissa. Tämä on jännittävää ja motivoivaa, Fällman sanoi uutistoimisto TT:lle.

– Tämä tarkoittaa ehdottomasti sitä, että kaukalossa on oltava koko ajan terävänä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut