Suomi ja Ruotsi iskevät illalla yhteen Tampereen MM-kaukalossa – Säteri aloittaa maalilla, Mäenalanen pelikiellossa

Suomi ja Ruotsi kohtaavat jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa tänä iltana kello 20.20 Tampereella. Suomi on aloittanut MM-turnauksen kolmella voitolla nujertamalla Norjan, Latvian ja Yhdysvallat, ja puolustaja Mikko Lehtonen oli eilisissä harjoituksissa varma, että Suomen oma peli riittää.

– Se on hyvä mittari. Tosi laadukas joukkue. Tiukkaa vääntöä tulee, paljon tuttuja vastassa, mutta meidän oma peli riittää varmasti, Lehtonen ennakoi.

Suomen apuvalmentaja Mikko Manner valmentaa Ruotsin liigan Brynäsiä ja tietää, miten ruotsalaisen kiekkoihmiset suhtautuvat Leijoniin.

– He kunnioittavat meitä paljon, meidän yhteispeliämme ja harmoniaamme. Luulisin, että olemme saaneet heidän sydämensä puolellemme siten, että jos Ruotsi ei pelaa, he kannattavat meitä, Manner sanoi.

Tarkempia suunnitelmia Ruotsin varalle Manner ei ole vielä eilen osannut kertoa, koska suunnitelmien laadinta oli vielä kesken.

– Me katsotaan sitä illalla. Iso kuva on tuttu, ja pelaajat tiedänkin, paitsi tietysti NHL-pelaajat vain television kautta, Manner kertoi.

Manner vastaa Suomen ylivoimapeluutuksesta. Toinen apuvalmentaja Ari-Pekka Selin peluuttaa puolustajia ja päävalmentaja Jukka Jalonen hyökkääjiä.

– Kyllä siellä vieläkin sellaisia valintoja tehdään, jotka eivät palvele voittamista. Mitä fiksummin pelaa, sitä todennäköisemmin voittaa. Edellisessä pelissä oli muutamia jäähyjä, jotka olisi voitu välttää. Kovissa peleissä niihin ei ole varaa. Tällaisia pieniä nyansseja pitää hioa, Jalonen listasi Suomen kehityskohteita.

Esa Lindell saapuu Leijoniin - Saku Mäenalaselle pelikielto

Suomen joukkue jääkiekon miesten MM-kilpailuissa saa lopullisen muotonsa, kun puolustaja Esa Lindell saapuu Dallasista Tampereelle. Jääkiekkoliitto kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Lindell saapuu Tampereelle torstaina, jolloin myös toista Dallas-apua Miro Heiskasta odotetaan muonavahvuuteen.

Kisapassin leimaamista odotellut hyökkääjä Markus Nurmi jättää joukkueen, kun Lindell saa viimeisen leiman.

Suomen hyökkääjä Saku Mäenalanen sai yhden ottelun pelikiellon Yhdysvallat-ottelun tapahtumien johdosta eikä pelaa illalla Ruotsia vastaan.

Harri Säteri aloittaa Suomen maalivahtina. Yhdysvaltoja vastaan päähänsä taklauksen saanut Teemu Hartikainen on kokoonpanossa, vaikka oli sivussa eilisistä harjoituksista.

Teemu Hartikaisen päähän ei jäänyt jälkiä taklauksesta

Teemu Hartikainen kertoi päänsä olevan kunnossa, vaikka hänen päähänsä osui Suomen jääkiekkomaajoukkueen edellisessä MM-ottelussa Tampereella Yhdysvaltain Austin Watson taklaus, johon amerikkalaisen peli päättyi. Eilisistä harjoituksista Hartikainen oli sivussa, mutta tänään hän harjoitteli Suomen joukkueen mukana ja on kokoonpanossa ottelussa Ruotsia vastaan.

– Ei siitä jäänyt mitään, kaikki on ok, Hartikainen sanoi.

Hartikainen sanoi eilisen harjoitusten väliin jättämisen olleen varotoimenpide. Hän kertoi läpäisseensä aivotärähdysepäilyn testipatterin tasapainotesteineen.

– Koko patteri mentiin läpi.

Sekä Suomi että Ruotsi ovat voittaneet kaikki tähänastiset ottelunsa MM-kisoissa. Millaisen vastustajan Suomi odottaa kohtaavansa?

– Kova joukkue, hyvin liikkuva, tykkää pitää kiekkoa ja hallita sitä, Hartikainen vastasi.

Kun Suomella on kiekko, Ruotsi oletettavasti painaa päälle eikä vetäydy keskialueelle virittämään träppejä.

– Tulee kovaa päälle. Koko kuudenkymmenen minuutin ajan, Hartikainen ennakoi.

Hartikainen kuuluu myös Suomen ylivoimaan, joka tähän mennessä on ollut MM-turnauksen toiseksi tehokkainta Kanadan jälkeen. Viidellätoista ylivoimalla Suomi on saanut aikaan kuusi maalia.

– Kyllä sitä jumpataan koko ajan. Pieniä painotuksia pitää käydä läpi, myös vähän sen mukaan mitä vastustaja tekee.

Hartikainen painotti työnteon merkitystä ylivoimalla.

– Työnteko kuluttaa vastustajaa, saadaan väsytettyä vastustajan nelikkoa.

Sekä Suomi että Ruotsi ovat joutuneet ensimmäisten kolmen pelinsä aikana kahdeksan kertaa alivoimalle. Suomi ei ole päästänyt yhtään alivoimamaalia, Ruotsi yhden.

Leijonien kentälliset Ruotsia vastaan:

Maalilla:

29 Harri Säteri

Varalla:

45 Jussi Olkinuora

1:

64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen

4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:

25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 10 Joel Armia

50 Mikael Seppälä – 55 Atte Ohtamaa

3:

82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 76 Jere Sallinen

3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:

21 Jere Innala – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)

2 Ville Pokka

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut