Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jack Nicklaus torjui sadan miljoonan dollarin houkutukset – golfikonia houkuteltiin saudirahalla LIV-kiertueen puolestapuhujaksi

Australialainen golflegenda Greg Norman jatkaa sinnikkäästi LIV-kiertueen herättelyä Saudi-Arabian tuella. Golfikoni Jack Nicklaus puolestaan on kieltäytynyt saudirahan houkutuksista. Nicklaukselle on tarjottu hankkeen edistämisestä sadan miljoonan dollarin eli 95,6 miljoonan euron korvausta.

– Minulle tarjottiin Saudi-Arabiasta jotain yli sadan miljoonan dollarin summaa, jos olisin ryhtynyt edistämään turnaushanketta samaan tapaan kuin Greg, Nicklaus kertoo.

Arvoturnausten 18-kertainen voittaja Nicklaus, 82, kertoi saamastaan tarjouksesta maanantaina. Hän kertoi kieltäytyneensä, koska haluaa olla lojaali golfin PGA-kiertueelle.

– Hylkäsin tarjouksen ensin suullisesti ja sitten kirjallisesti. Totesin, että minun täytyy tukea PGA:ta, koska olin aikoinani käynnistämässä sitä.

LIV-kiertuetta herätellään miljardein, mutta turnausten näkymät ovat toistaiseksi epämääräiset. Lisäksi hanketta arvostellaan Saudi-Arabian "urheilupesuksi", maineen kiillottamiseksi urheilua hyväksi käyttäen.

Norman ei anna periksi

LIV-kiertueen pitäisi alkaa tänä vuonna kahdeksalla kilpailutapahtumalla, mutta järjestäjät eivät ole vahvistaneet yhdenkään turnaukseen osallistuvan huippupelaajan nimeä.

Yhdysvalloissa PGA kieltäytyy vapauttamasta jäseniään Englannissa ensi kuussa järjestettävään LIV-avaukseen, ja turnaus on kalenterissa päällekkäin PGA:n Kanadan avointen kanssa.

Lisäksi LIV-hankkeella ei ole ainakaan julkistettua tv-sopimusta eikä takeita siitä, että pelaajat saisivat sen järjestämistä turnauksista rankingpisteitä.

Golfin Euroopan-kiertue suhtautuu saudivaroin käynnistettävään hankkeeseen hieman PGA:ta supeammin.

Rankingkärki puuttuu

LIV:n keulakuva Norman on vastannut PGA:n vastustukseen syyttämällä sitä "laittomasta monopolista".

Huippupelaajista Phil Mickelson ja Lee Westwood ovat anoneet lupaa osallistua LIV:n avauskilpailuun St. Albansissa Lontoon ulkopuolella. Myös Sergio Garcian uskotaan pyrkivän turnaukseen.

Ainakin Jon Rahm ja Rory McIlroy ovat kieltäytyneet kutsusta.

Norman vakuutti viime viikolla Englannissa järjestetyssä mediatilaisuudessa, että turnaus alkaa joka tapauksessa suunnitellussa aikataulussa.

– Jatkamme hanketta, vaikkei kukaan maailmanrankingin 20 parhaasta osallistuisi, Norman kertoi ja sanoi keskustelleensa osanotosta 50–60 pelaajan kanssa.