"Itselleni tuli shokkina ja ihan puskista" – Pelicansin Topias Vilénille NHL-sopimus New Jersey Devilsiin

Pelicansin 19-vuotias puolustaja Topias Vilén on tehnyt kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen nuorukaisen viime kesänä varanneen New Jersey Devilsin kanssa. NHL-sopimuksesta huolimatta Vilen kiekkoilee ensi kauden lainalla Pelicans-paidassa.

– Itselleni tuli shokkina ja puskista, että he haluavat tehdä jo sopimuksen, mutta olin aika innoissani. Ilomielin jatkan kuitenkin täällä ensi kauden ja tavoitteenani on ottaa isompaa roolia, Vilén kertoo Pelicansin verkkosivuilla.

New Jersey Devilsin edustajat seurasivat Vilénin otteita tarkasti jo viime kaudella ja yhteyttä pidettiin viikoittain. Pohjois-Amerikassa ja Lahdessa on samat näkemykset nuoren puolustajalupauksen kehityskohteista.

– Peliin tarvitaan jämäkkyyttä ja jokapäiväiseen tekemiseen kilpailullisuutta, Vilén linjaa.

Topias Vilén on ensimmäinen Lahdessa syntynyt ja koko uransa Lahdessa kiekkoillut NHL-sopimuksen allekirjoittanut Pelicans-pelaaja.

– Mahtava asia koko päijäthämäläiselle jääkiekkoilulle, että tiivistynyt yhteistyömme JuniorPelicansin kanssa ja satsaukset pelaajapolkuun ovat alkaneet kantaa hedelmää. Kasvattiemme (Santtu Kinnunen ja Vilén) NHL-sopimusten lisäksi meillä on ennätysmäärä pelaajia juniorimaajoukkueissa, joten myös tulevaisuuden näkymät ovat tällä saralla kirkkaat, urheilujohtaja Janne Laukkanen kommentoi verkkosivuilla.

Pelicans saa ainakin 100 000 euroa NHL-kasvattajarahoja – ja lisää saattaa olla tulossa

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut