Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jussi Nuorelan paluu kotikaupunkiinsa toi VPS:lle helpottavan vierasvoiton

Vaasan Palloseura katkaisi kolmen ottelun pituisen tappioputkensa miesten jalkapalloliigassa, kun entisen Hakan pelaajan Jussi Nuorelan valmentama seura kukisti lauantaina kotijoukkueen 2–0 australialaisen Tete Yengin ja Aleksi Pahkasalon toisen puoliajan maaleilla.

Nuorela voitti Hakassa liigavuosiensa 1991–1996 aikana SM-kultaakin vuonna 1995. Hän kohtasi Hakan ensimmäisen kerran päävalmentajana.

– Kolmen tappion jälkeen missä tahansa voitto olisi maistunut pirun hyvältä. Mutta olihan tämä mukavaa. Pahkasalokin on sukulaismiehiä, Nuorela sanoi.

Yengi teki voittomaalin runsas vartti ennen loppua. Hän puski Joonas Vahteran antaman kulmapotkun ohi kauden avausottelunsa liigassa pelanneen Mika Hilanderin vasempaan alakulmaan.

Nuorela oli tyytyväinen moneen asiaan pelissä.

– Tehtiin maali erikoistilanteesta. Ja loppuun toinen maali, mikä oli toisaalta kosmetiikkaa, mutta tietysti helpotti mieltä, Nuorela hehkutti.

Hakan valmentaja Teemu Tainio oli murheellinen.

– Päästettiin kentän isoin jätkä hyvään paikkaan puskemaan. Tänään ei ollut sitä viimeistä silausta, jota olisi tarvittu. Puskettiin keskeltä, Vepsu laittoi sen tukkoon hyvin, Tainio myönsi.