Anita Korva hiihti nuorten MM-pronssille – ratkaisi mitalin kovalla loppuvedolla

Viime sunnuntaina Korva oli pronssilla alle 20-vuotiaiden naisten sprinttikilpailussa, joten mitali oli hänelle toinen Lahden kisoista. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT

Loppumatkan vahva vauhti toi Anita Korvalle nuorten MM-kotikisojen toisen pronssimitalin Lahdessa. Korva oli tiistaina kolmas alle 20-vuotiaiden naisten maastohiihdon viidellä kilometrillä.

Alkumatkasta Korva oli lähes puoli minuuttia kärkeä perässä, mutta tuli lopun hurjasti.

– Hiihto lähti kulkemaan ihan erilaisesti, kun sai muutaman palauttavan laskun. Tuntui kuin olisi lähtenyt uuteen kisaan, Korva herkisteli.

Hän oli sunnuntaina kolmas perinteisen hiihtotavan sprintissä. Kaikkiaan hänellä on kolme MM-pronssia alle 20-vuotiaista, sillä viime vuonna hän oli perinteisen hiihtotavan vitosella kolmas.

– Nuorten kisat ovat nuorten kisoja. Koko ajan on tähtäin aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä, Korva sanoi.

Tiistaisella vitosella onnistuminen tarkoitti Korvan osalta sitä, että myös hänen vapaa hiihtotapansa on kehittynyt.

– Sain kesän ja lopputalven aikana vapaan tekniikkaa sille mallille, että pystyn haastamaan maailman kärkeä omassa ikäluokassa, Korva sanoi.

Kainuun Hiihtoseuraa edustavan Korvan, 19, alkukausi oli vaikea. Hän harjoitteli kesällä enemmän kuin koskaan ennen, mutta mononukleoosista alkanut sairastelu pilasi kuukausia syksyllä ja alkutalvella. Leirejä jäi väliin, harjoittelu typistyi jopa viiteen viikkotuntiin, mutta Korva nousi alhosta. Harjoittelu alkoi sujua kunnolla vasta tammikuussa, mutta vahvan harjoituspohjansa ansiosta hän vertyi MM-kotikisoissa mitalivauhtiin.

– Kaksi mitalia lisää luottoa omaan tekemiseen. Voin joskus vielä nousta todella korkealle, Korva sanoi.

Karlsson sai hyvityksen

Tiistaina MM-kultaan hiihti Ruotsin superjunioriksi kuvattu Frida Karlsson ja hopealle Norjan lahjakkuus Helene Marie Fossesholm. Karlsson sai kultamitalista hyvityksen sunnuntain pettymykselle, jolloin viides sija sprintissä sai Karlssonin heittemään sauvojaan maalialueella.

– Olisi mukava päästä myös Seefeldin MM-hiihtoihin. Ruotsin mestaruuskisat ovat viimeinen näytönpaikka, Karlsson sanoi.

Korva jäi voittajalle 19,8 sekuntia. Muut suomalaiset olivat kaukana kärjestä, sillä kylmässä kropan toimimattomuutta valitellut Josefiina Böök oli 48:s (–1.50,2), tammikuussa noroviruksen kourissa ollut Rebecca Ehrnrooth 52:s (–1.54,0) ja pakkaskeliä nahkeaksi kuvannut Hilla Niemelä 56:s (–1.55,5).

Niemelä on Ikaalisten Urheilijoiden edustajana Krista Pärmäkosken seurakaveri, ja Niemelän mukaan Pärmäkoski oli ladun varrella kannustamassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 2. Hankejohtaja rauhoittelee huolia hyvinvointiyhtymän yhteisyrityksestä: "Toivoisin, että henkilöstö antaisi tähän mahdollisuuden"
 3. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 4. Lapsiseksirikosten tutkinta-aikoja pyritään lyhentämään, ensin kartoitetaan pullonkauloja
 5. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 6. FC Lahti odottaa yleisömäärälinjauksia heinäkuulle, suunnitelmat yli 500 katsojan ottamiselle ovat olemassa
 7. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 8. Lahtelaismiehellä huume-epäily Lahdessa ja Kotkassa
 9. Tulipalon sammutustyöt ovat jatkuneet Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla: "Saa nähdä, riittääköhän tämä päivä edes"
 10. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 11. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 12. Kysely kymmenelle suurelle kaupungille: Lastensuojeluilmoitusten määrä vajosi jopa puoleen, kiireellisiä sijoituksia paikoin enemmän
 13. Katso tästä lista LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuneista
 14. Museoidut Gösta Sundqvist ja Matti Nykänen pääsevät taas esille Lahdessa
 15. Katso tästä lista Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta valmistuneista

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 28.5.2020
 2. Tulipalon sammutustyöt ovat jatkuneet Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla: "Saa nähdä, riittääköhän tämä päivä edes"
 3. Fingerpori 29.5.2020
 4. Padasjoen maastopalopaikan sammutustyöt saatiin päätökseen vihdoin torstai-iltana
 5. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 6. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 7. Purkupiha oy:n palo huomattiin yrityksen valvomosta: "Ehdimme viritellä alkusammutusletkuja, mutta ei tulipalo ollut hallittavissa". Lähiyrityksestäkin riennettiin apuun, koska "naapuria ei jätetä"
 8. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa
 9. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 10. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 11. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 12. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa
 13. Viivi ja Wagner 28.5.2020
 14. Poliisi löysi kadoksissa olleen Orimattilassa
 15. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.