Kiina siirtää Aasian kisoja – tapahtuma oli tarkoitus järjestään syyskuussa Hangzhoussa

Kiina siirtää useiden urheilulajien kilpailutapahtumaa Aasian kisoja. Kiinalaiset tiedotusvälineet kertoivat tapahtuman siirrosta perjantaina ja ilmoittivat lähteeksi tapahtuman järjestäjän, Aasian alueen olympianeuvoston OCA:n.

Tiedotusvälineet eivät kertoneet kisojen siirron syytä, mutta Kiinassa on tehty kevään aikana voimakkaita rajoitustoimia koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

Aasian kisoja kutsutaan myös Asiadeiksi. Ensimmäiset Aasian kisat järjestettiin vuonna 1951, ja tänä vuonna ne oli tarkoitus järjestää 10.–25. syyskuuta Kiinan Hangzhoussa.

Aasian kisat järjestetään joka neljäs vuosi kesäolympialaisten välisenä parillisena vuotena eli nykyisin samana vuonna talviolympialaisten kanssa.

Tänä vuonna talviolympialaiset järjestettiin Pekingissä 4.–20. helmikuuta.

Aasian kisat on Kansainvälisen olympiakomitean tunnustama tapahtuma, ja sitä pidetään kesäolympialaisten jälkeen toiseksi suurimpana useiden urheilulajien kilpailutapahtumana.

Myös Kiinan Chengdussa järjestettävät universiadit lykkääntyvät edelleen tuonnemmaksi. Universiadit oli alun perin tarkoitus järjestää viime vuonna, mutta nyt ne on siirretty ensi vuoteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut