Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Maradonan "Jumalan käsi" -pelipaita myytiin ennätyssummalla

Jalkapallolegenda Diego Maradonan pelipaita kuuluisasta MM-turnauspelistä Englantia vastaan on myyty ennätyssummalla eli 7,1 miljoonalla punnalla (noin 8,5 miljoonalla eurolla), kertoi muun muassa BBC keskiviikkona. Summa on korkein ikinä maksettu urheilun pelipaidasta.

Maradona teki kaksi maalia vuoden 1986 MM-kisojen puolivälierässä, ja molemmat maalit jäivät vahvasti jalkapallohistoriaan. Hän viimeisteli ikonisen "Jumalan käsi" -maalin sekä häikäisevän "vuosisadan maaliksi" arvostetun osuman Argentiinan 2–1-voitossa.

Pelin jälkeen Maradona vaihtoi paitoja Englannin keskikenttämiehen Steve Hodgen kanssa, ja Hodge laittoi paidan nyt myyntiin lähes 36 vuoden jälkeen. Kun Maradona kuoli marraskuussa 2020, Hodge totesi, ettei paita ole myynnissä.

Aiempi pelipaitaennätys oli baseball-ikoni Babe Ruthin paidasta vuonna 2019 maksettu 5,6 miljoonaa dollaria (noin 5,3 miljoonaa euroa).

– Tämä voi hyvinkin olla halutuin huutokaupattavaksi saatu jalkapallopaita, joten on sopivaa, että sillä on nyt ennätys, huutokauppakamari Sothebyn edustaja Brahm Wachter sanoi.