Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Memphis tasoitti Golden Statea vastaan kovien otteiden ja kiehuneiden tunteiden värittämässä ottelussa

Memphis Grizzlies nujersi Golden State Warriorsin 106–101 NBA-koripalloliigan länsilohkon ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa ottelussa ja tasoitti voitot 1–1:een.

Memphisin pelinjohtaja Ja Morant taituroi 47 pistettä, joista 18 syntyi viimeisellä neljänneksellä, mutta ottelun puheenaiheeksi nousivat rajut otteet ja niiden myötä kiehuneet tunnelmat.

Grizzliesin Dillon Brooks huitaisi ensimmäisellä neljänneksellä läpiajossa ollutta Gary Payton II:ta päähän. Brooks ajettiin ulos pelistä. Payton kaatui iskun seurauksena maahan ja sai murtuman kyynärpäähänsä. Paytonin odotetaan olevan sivussa loppukauden.

Warriorsin valmentaja Steve Kerr tuomitsi Brooksin otteet.

– En tiedä, oliko se tahallista, mutta likaista se oli. Pudotuspelikoripalloilun on tarkoitus olla fyysistä, kaikki taistelevat, mutta tässä liigassa on käytöskoodi, ettei kenenkään kautta tai uraa vaaranneta pudottamalla ilmassa oleva pelaaja, lyömällä päähän ja murtamalla kyynärpää. Dillon Brooks rikkoi käytöskoodia, Kerr sanoi.

Payton, 29, on pelannut uransa parasta kautta ja ollut Warriorsin aloitusviisikon pelaaja.

Ensimmäinen neljännes jatkui Paytonin loukkaantumisen jälkeen kiihkeänä, ja Warriorsin Draymond Green sai kasvoihinsa haavan Xavier Tillmanin kyynärpäästä. Kentältä tikattavaksi poistuessaan Green näytti sormielettä katsomoon, mikä todennäköisesti tuo hänelle sakot.

– Sietääkin saada keskisormi, jos buuaa silmästä verta vuotavalle, joka on saanut kyynärpäästä naamaan. Otan sakot. Jos he ovat näin häijyjä, minäkin osaan olla häijy, Green puhisi.