Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Saksalaismedia: Koripalloerotuomari menetti työnsä Euroliigassa kieltäydyttyään ajamasta partaansa

Saksalainen koripalloerotuomari Benjamin Barth kertoo, ettei hänelle ole annettu Euroliigan pelejä tuomittavaksi hänen partansa takia. Barth kertoo asiasta Frankfurter Allgemeine Zeitungin haastattelussa, ja lehden mukaan Barth on esittänyt kertomuksensa tueksi syksyllä 2021 käytyä viestivaihtoa.

Euroliigan on koripalloilun Euroopan korkein seurakilpailutaso. Barth, 43, kertoo, että Euroliigan erotuomaripäällikkö Richard Stokes oli kehottanut häntä ajamaan partansa.

– Stokes selitti minulle, että päävalmentajat ja urheilujohtajat eivät pidä parroista ja valittavat siitä, Barth sanoo.

Barth ei suostunut ajamaan partaansa. Hänen mukaansa hän ei ole enää saanut tuomittavakseen Euroliigan pelejä, ja hän on palkannut avukseen asianajajan.

– En ymmärrä, mitä tämä tarkoittaa. Mitä väliä on sillä, ajanko partani vain en? Tämä on syrjintää. Niin mielelläni kuin viheltäisin Euroliigassa, en voi hyväksyä tätä, Barth sanoo.

Barth on toiminut erotuomarina yli viidessäsadassa Saksan koripalloliigan ottelussa.

– Saa nähdä, muuttuuko organisaatio todella. Mutta on tärkeää, että julkisuus saa tietää tästä tapauksesta, Barth sanoo.