Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Teemu Selänne lupautui Jokerien talkoisiin ja haluaa palauttaa "Dingo-huuman" helsinkiläisseuran ympärille

Jääkiekon kotimaisille kentille paluuta havitteleva Helsingin Jokerit saa edustusjoukkueensa taustajoukkoihin mieluisan vahvistuksen, jos jääkiekkolegenda Teemu Selänteen sunnuntaina Aleksi Valavuori live -ohjelmassa kertomiin asioihin on uskominen.

– Olen valmis lähtemään mukaan talkoisiin ja rakentamaan uutta nousua. Se buumi mitä on ollut Jokereissa, oli rokkistaraa ja Dingo-huumaa. Uskon, että tällainen voidaan rakentaa uudestaan, Selänne sanoi.

Selänteen Jokerit-ajan tähtihetkiin kuuluivat liiganousu 1989 ja Suomen mestaruus 1992. Hän nosti esiin myös syksyn 1994, jolloin nykyinen Jokerit-omistaja Jari Kurri ja Selänne auttoivat helsinkiläisseuraa NHL:n työsulun aikana ja palasivat narripaitoihin pelaamaan.

NHL-uransa jälkeen Selänne jäi perheineen asumaan Yhdysvaltoihin eikä siksikään ollut mukana Jokerien KHL-taipaleella, vaikka kysyntää olisi ollut.

– Jari on halunnut minut mukaan tähän, mutta en ole oikein löytänyt omaa työkenttää Jokereissa. Jos olisin lähtenyt mukaan, se olisi ollut urheilupuoli, ei muu puoli.

Liigapaluun ollessa kyseessä, asuminen valtameren takana ei vaikuta ongelmalta.

– Pääsen täältä tulemaan, vaikka yksi viikko kuukaudessa voin tulla jeesaamaan ja tekemään hommia. Tämä on tärkeää, että saamme Jokerit nousemaan siihen arvoon, mihin se kuuluu, Selänne sanoi.