Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Willow Pride ja Raitala juhlivat Seinäjoki Racessa

Ravivuoden ensimmäinen kansainvälinen suurkilpailu Seinäjoki Race päättyi suomalaisjuhliin, kun Santtu Raitala löysi lopussa johtavan takaa vapaat väylät Willow Pridelle. Markku Niemisen valmennettava spurttasi loppua lujaa johtavan takaa ja ehti varmaan, 70 000 euron arvoiseen voittoon hienolla ajalla 11,9a.

Suomalaishevosten voitot Seinäjoki Racessa ovat viime vuosina olleet harvinaista herkkua, sillä sinivalkoisista ravureista vain Atupem on vuonna 2019 pystynyt voittamaan tämän kisan kymmenen viimeisen vuoden aikana. Atupemin ja nyt voittaneen Willow Priden kohdalla löytyy yksi selvä yhtäläisyys, kumpaakin hevosta ajoi Santtu Raitala.

– Kärkipari näytti vielä viimeisessä kaarteessa tosi vahvalta ja tuntui, että tuleeko tilaa ollenkaan, Raitala kertasi juoksua.

– Loppu oli sitten mahtava. Kun hevonen näki vapaan radan, niin se lähti menemään ja ehti vielä voittoon. Olen kaksi kertaa ajanut nyt ”Viiviä”, ja hevonen on molempiin lähtöihin ollut hyvä. Hevosen taustavoimat ovat tehneet tamman kanssa hienoa työtä, Santtu Raitala kiitteli.

Lauantain T75-kierros ei tarjonnut tällä kertaa suuria yllätyksiä. Suomalaisjuhlaa koettiin myös Etain Royal Stayerissa, missä voittajaa odotti kymppitonnin ykköspalkinnon ohella kutsu toukokuun lopun Elitloppet-ravien Harper Hanover -lähtöön. 3 100 metrin kisan voittoon ravasi lähes koko matkan johtanut Hannu Torvisen ohjastama Unique Creation, joka piti lopussa varmasti takanaan kovan ruotsalaishevosen Algott Zonettin.

Petri Laineen valmentama Siirin Valtsu oli 5- ja 6-vuotiaiden kylmäveristen lähdössä omaa luokkaansa voittaen selvällä erolla ennen muille totosijoille kirineitä Prota sekä Corea. Pikkurahaa vain täysosuman veikanneille tarjonneen T75-pelin muita voittajia olivat Club Nord Elit, Prince Palema, Lumi-Oosa sekä 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerän voittanut Magic Madonna.