Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Nokian KrP nousi finaalivoittoon kovalla kirillä

Nokian KrP tasoitti salibandyn miesten F-liigan finaalisarjan voitot 1–1:een, kun se voitti tamperelaisen Classicin perjantai-iltana maalein 4–3 (0–1, 0–1, 4–1).

KrP esitti kolmannessa erässä huiman kirin, joka huipentui kaikkien aikojen tehokkaimman liigapelaajan Henri Johanssonin maaliin vain puoli minuuttia ennen loppua.

– Tämä oli kyllä uran makein maali, liigassa yli 700 kertaa viimeistellyt Johansson sanoi.

Classic meni 2–0-johtoon Janne Lammisen ja Nico Salon maaleilla, mutta Valtteri Viitakoski käynnisti KrP:n kirin heti päätöserän alussa.

Sami Johanssonin upea Classicin kolmas maalikaan ei katkaissut seurahistorian ensimmäisiä finaaleja pelaavan nokialaisjoukkueen selkärankaa. KrP nousi tasoihin Joonatan Kovasen ja Joona Rantalan maaleilla, ja lopussa Henri Johansson räjäytti 777-päisen katsomon.

– Pari ensimmäistä erää oli meidän, ja lopussa ehkä vähän fokus karkasi. Sen ei paranisi näissä peleissä karata, silloin tapahtuu yleensä huonoja asioita. Viimeinen 10 minuuttia hävittiin 0–3, ja sillä harvoin voittaa, Classicin valmentaja Vesa-Matti Virtanen summasi.

Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen puuttui joukkueen penkin takaa. Syy poissaololle ei selvinnyt.

Nokian KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä kehui joukkueen kasvaneen henkisesti, mikä näkyi perjantaina.

– Olimme voimakkaassa tunnetilassa, otimme turhia jäähyjä ja olimme eri mieltä tuomarien kanssa. Toisella erätauolla puhuimme, mihin keskitytään, ja jätkät ottivat siitä hyvin kiinni, Härmä sanoi.

– Oli kova juttu nousta kahden maalin takaa kolmannessa erässä voittoon.

Pelaajat kehuivat kilpaa tunnelmaa, joka Raholan liikuntakeskuksessa oli. Neljännen ja mahdollisen kuudennen ottelun KrP vie Nokian jäähalliin.

– Katsomossa oli hyvä pöhinä, sieltä tuli hyvä paine ja niin sen kuuluu ollakin. Kentällä oli myös sopivasti huutelua, mikä kuuluu asiaan, Classicin kapteeni Janne Lamminen kuvaili.

Loppuottelusarja jatkuu sunnuntaina Classicin kotihallissa Lempäälässä. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.