Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kataja siirsi Korisliigan välieräratkaisua Joensuun uudessa areenassa

Miesten Korisliigan mestaruutta puolustavalla Salon Vilppaalla oli tilaisuus ottaa neljäs ratkaiseva voitto välieräsarjassa Joensuun Katajaa vastaan. Kataja oli kuitenkin Joensuun uudessa areenassa 1 636 katsojan liigakauden ennätysyleisön edessä vahvempi ja siirsi ratkaisua 88–71-voitolla.

Vilpas johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 3–1. Se pääsee tavoittelemaan loppuottelupaikkaa sunnuntaina Salossa.

Kun Vilppaalla kesti ensimmäisen korin teko viisi minuuttia, pääsi Kataja helposti pelin herraksi. Se voitti ensimmäisen neljänneksen 12 pisteellä ja puolivälin tauolla eroa oli 19 pistettä.

Vilpas käväisi kolmannella jaksolla yhdeksän pisteen päässä, mutta pian ero kasvoi yli 20 pisteeseen. Myös päätöserässä Vilpas nousi yhdeksän pisteen tuntumaan, mutta ei pystynyt tiukemmin voittokamppailuun.

– Pelin alku oli hermostunutta, mutta sen jälkeen pelimme oli hyvin kypsää molemmissa kenttäpäädyissä, tiivisti Katajan valmentaja Petri Virtanen.

Rahlir Hollis-Jefferson heitti Katajalle 24 pistettä ja Christopher McKnight 23. Bryan Griffin teki Vilppaalle 15 pistettä ja Mikko Koivisto sekä Brian Fobbs 14.